Provincie Drenthe

Water zwemplas Klijndijk van goede kwaliteit
10 Aug 2006

Er kan weer worden gezwommen in de zwemplas bij vakantiecentrum De Fruithof te Klijndijk. Sinds afgelopen vrijdag gold een negatief zwemadvies, omdat watermonsters de aanwezigheid van de bacterie pseudomonas aeruginosa hadden aangetoond. Deze week is het water door het waterschap opnieuw onderzocht op de aanwezigheid van deze bacterie. Op basis van de resultaten van dit onderzoek is het negatieve zwemadvies opgeheven.

Het waterschap Velt en Vecht nam vorige week monsters van het water, nadat mensen die in de plas gezwommen hadden zich bij een huisarts met oorklachten hadden gemeld. Pseudomonas aeruginosa kan oorontsteking veroorzaken. Toen met het onderzoek de aanwezigheid van de bacterie in het water werd vastgesteld, gaf de provincie in overleg met het waterschap een negatief zwemadvies af.

De kwaliteit van het water in de zwemplas bij De Fruithof is nu weer goed. De overvloedige regenval van de afgelopen dagen en de lagere temperatuur hebben daar mogelijk aan bijgedragen. Ook de overige officiële zwemplassen in de provincie Drenthe zijn veilig.

Meer informatie over de zwemplassen en de kwaliteit ervan vindt u op www.drenthe.nl en www.veltenvecht.nl, www.noorderzijlvest.nl, www.hunzeenaas.nl en www.reest-wieden.nl