Productschap Margarine
07.08.2006
EC publiceert Leidraden voor 852, 853 en HACCP
De Europese Commissie heeft enkele leidraden (zgn. 'guidance
documents') gepubliceerd inzake de toepassing van een aantal
bepalingen van de verordeningen voor levensmiddelenhygiëne. Deze zijn
in alle erkende talen van de EG verkrijgbaar.
Het betreft achtereenvolgens een:
Leidraad voor de toepassing van een aantal bepalingen van
Verordening (EG) Nr. 852/2004 inzake levensmiddelenhygiëne
(klik hier voor de Engelse, Franse resp. Duitse versie),
Leidraad voor de toepassing van een aantal bepalingen van
Verordening (EG) Nr. 853/2004 inzake de hygiëne van levensmiddelen van
dierlijke oorsprong
(klik hier voor de Engelse, Franse resp. Duitse versie) en een
Leidraad voor de toepassing van de op de HACCP-beginselen gebaseerde
procedures en ter vergemakkelijking van de toepassing van de
HACCP-beginselen in bepaalde levensmiddelenbedrijven
(klik hier voor de Engelse, Franse resp. Duitse versie).
Voorlopig uitsluitend in het Engels is verder nog beschikbaar de Key
questions related to import requirements and the new rules on food
hygiene and official food controls.
Sluit venster