Gemeente Zevenaar


week 30, 24 tot 31 juli 2006

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Bestemmingsplan Rhederlaag, partiële herziening Koestraat 1 onherroepelijk

Doordat tegen het vastgestelde bestemmingsplan Rhederlaag, partiële herziening Koestraat 1 geen beroep is ingesteld tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van 10 maart 2006, is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.
Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel aan de Koestraat 1 in Lathum
en maakt mogelijk dat naast de al aanwezige horecabestemming een kantoorbestemming ten behoeve van de recreatie op een deel van het pand komt te liggen.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 27 juli 2006 voor iedereen ter inzage bij de Balie Ruimte.

WET MILEUBEHEER

Meldingen 8.41 Wm
Er zijn zeven meldingen gedaan als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer.

* een melding van Berfelo Italian Car Service, op grond van het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer, voor een bedrijf in onderhoud en verkoop van autos, op perceel Uitmaat 13, Giesbeek;

* een melding van Schildersbedrijf Teering vof, op grond van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer, voor de opslag van klein materieel en gereedschap ten behoeve van het schildersbedrijf, op perceel Landaansestraat 8, Giesbeek;
* een melding van Bogaarts Automatisering bv, op grond van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer, voor bedrijfsgebouw op perceel Mercurion 10-12, Zevenaar;
* een melding van Brasserie Entrée, op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer, voor lunchroom op perceel Edisonstraat 56f, Zevenaar;
* een melding van Kristal schoonmaakorganisatie, op grond van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer, voor opslag ten behoeve van een schoonmaakbedrijf, op perceel James Wattstraat 11a, Zevenaar;

* een melding van de heer W. Gal, op grond van het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer, voor melkveehouderij c.a., op perceel Witte Kruis 8, Babberich;

* een melding van Dukson Produktiemaatschappij bv, op grond van het Besluit detailhandel- en ambachtsbedrijven milieubeheer, voor kledingmagazijn en winkel, op perceel Hengelder 21, Zevenaar.

Ter inzage
De meldingen worden op 27 juli 2006 ter inzage gelegd bij balie Ruimte in het gemeentehuis en kunnen daar gedurende zes weken worden ingezien.

WONINGWET

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 28/2006:
* Schalmei 5 Zevenaar, plaatsen berging;

* Kerkstraat 14 Zevenaar, veranderen woonhuis (voorgevel);
* Wethouder R.A. Wieggersstraat 19 Giesbeek, veranderen en vergroten van de woning;

* Nieuwe Doelenstraat 23 Zevenaar, vervangen van de garage;
* Hengelder 11 Zevenaar, oprichten reclame zuilen.

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 28/2006:
* Bandijk 67 Lathum, bouwen werktuigenberging;
* Bahrestraat 4 Giesbeek, uitbreiden veldschuur.

Ingekomen aanvragen sloopvergunning week 28/2006:
* Bandijk 67 Giesbeek, slopen jongveeschuur en werktuigenberging
* Burgemeester van Rielstraat 26-28-32-34-36-38 Giesbeek, slopen 6 woningen

MINDER OVERLAST VAN UW DUOBAK

Afval en hitte is soms een slechte combinatie. Tropische omstandigheden, zoals we nu beleven, leiden soms tot lelijk ruikende duobakken. Bij warm weer loop je altijd meer risico, maar er is wel een aantal tips om de kans op problemen te verminderen. U zou kunnen overwegen de bak bij warm weer vaker aan te bieden, want hoe korter het afval in de bak zit, hoe minder kans op stankoverlast. Ook goed schoonmaken na het ledigen is een middel dat bijdraagt aan minder geuren in en om uw bak.
Probeer zo mogelijk de bak niet in de zon te zetten, maar op een schaduwrijke plek. Ook een suggestie is om als u vlees(resten) aanbiedt, deze bij warme weersomstandigheden niet los in het groenvak te gooien, maar in een dichte plastic zak in het restvak. Als u nog vragen heeft of andere suggesties kunt u contact opnemen met het Service- en Meldpunt tel: (0316)-595 555.

ONDERZOEK VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID

Wat vindt u van de verkeersveiligheid in Zevenaar?

De rekenkamercommissie van de gemeente Zevenaar voert een onderzoek uit naar de effecten van het verkeersveiligheidsbeleid en heeft uw hulp daarbij nodig. De commissie wil graag weten wat u vindt van de genomen verkeersveiligheidsmaatregelen in Zevenaar. Hiervoor heeft de commissie een digitale vragenlijst samengesteld en in september twee bewonersavonden gepland.

Op deze avonden zal de verkeersveiligheid van een aantal specifieke locaties worden besproken. De rekenkamercommissie wil graag van u weten wat u vindt van deze locaties en nodigt u van harte uit deel te nemen aan de avonden. U zult nog nader worden ingelicht over datum en locatie van deze bijeenkomsten.

De digitale vragenlijst kunt u vinden op
www.verkeersopinie.nl?zevenaar. Daar kunt u nu al uw mening kwijt. Op deze website kunt u een aantal vragen beantwoorden over de verkeersveiligheid op specifieke locaties en verkeersveiligheid in het algemeen. De rekenkamercommissie nodigt u uit de vragen te beantwoorden en een bijdrage te leveren aan een verkeersveilig Zevenaar.

Het onderzoek naar de verkeersveiligheid richt zich op de effecten van het beleid. De waardering en beoordeling van het beleid door de inwoners van Zevenaar zijn voor het onderzoek van groot belang!

Voor meer vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met de heer Mark Rouw van onderzoeksbureau Partners + Pröpper (tel: 073-6587080) Vragen over de rekenkamercommissie kunt u stellen aan de heer Frank Weijens (tel: 0316-595331)

De rekenkamercommissie dankt u hartelijk voor uw medewerking.

OPROEP DEELNAME IN BURGERBERAAD REISENAKKER

Zoals u ongetwijfeld vernomen hebt, is er in Zevenaar een aantal projecten gepland. Naast de uitbreidingen die in oostelijke richting plaatsvinden heeft de raad in november 2004 ook gekozen voor een woningbouwontwikkeling op de locatie Reisenakker.

De gemeente Zevenaar wil bij de totstandkoming van de planvorming graag van gedachten wisselen met een representatief burgerberaad. Ervaring leert dat betrokkenheid van diverse doelgroepen in de beginfase een positieve invloed heeft op de kwaliteit en het tempo van de planvorming. Wij nodigen u daarom van harte uit om hieraan deel te nemen!

Adviseren en informeren

Het burgerberaad heeft een adviserende en informerende functie. Dat wil zeggen dat we graag met u om tafel zitten en met u van gedachten wisselen en uw inbreng vanuit uw specifieke achtergrond vernemen. De door u ingebrachte informatie en inzichten worden door de gemeente betrokken bij de uitwerking van de plannen. Deelname aan het burgerberaad ontneemt u overigens niet de ruimte om in latere formele inspraakmomenten een andere mening of zienswijzen en bedenkingen te kunnen indienen!

Tijdsbesteding

De bijeenkomsten van het burgerberaad zullen waarschijnlijk eens per maand plaatsvinden, aanvang naar verwachting rond 19:00 uur. De eerste bijeenkomst is voorlopig gepland op 31 augustus 2006.

Monique Sloot (projectleider) en Elly Schipper (projectsecretaris) zijn uw aanspreekpunten binnen de gemeente. Tijdens hun vakantie, tot en met 11 augustus, kunt u voor vragen ook contact opnemen met Antoine Teeuwsen (communicatie adviseur) telefoonnummer 595242

U kunt zich tot uiterlijk 28 augustus 2006 aanmelden via dit formulier

BESLUITEN

WET MILIEUBEHEER

Milieuvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben op 18 juli 2006 besloten de volgende vergunningen te verlenen:

Aan Maatschap Heijting een nieuwe milieuvergunning voor de melkrundvee- en vleesveehouderij, op perceel Dorpsstraat 44 te Angerlo.

Ter inzage
Op het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingebracht. Het besluit om de vergunning te verlenen wijkt inhoudelijk niet af van het ontwerp. De vergunning wordt op 27 juli 2006 ter inzage gelegd bij de balie Ruimte van het gemeentehuis. Zij kan daar tijdens de openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn.

Beroep
Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan tegen de vergunning beroep worden ingesteld op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.
Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

aan Salland Olie Maatschappij bv een vergunning als bedoeld in artikel 8.1 Wet milieubeheer voor het oprichten en in werking hebben van een onbemand tankstation, op het perceel Einsteinstraat 17, Zevenaar.

Ter inzage
De ingebrachte bedenkingen hebben er wel toe geleid dat de vergunning inhoudelijk afwijkt van het ontwerp. De vergunning wordt op 27 juli 2006 ter inzage gelegd bij de balie Ruimte van het gemeentehuis. Zij kan daar tijdens de openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn.

Beroep
Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan tegen de vergunning beroep worden ingesteld op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor:


- degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

- degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het
ontwerp daarvan zijn ingebracht;

- belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht
tegen het ontwerp van het besluit.
Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

aan Oliehandel Kuster bv een milieuvergunning voor een tankstation met shop, kantoor, wasstraat en opslagruimte, op het perceel Transito 11 (Transportcentrum Zevenaar) te Babberich. Het bestaande tankstation valt nu onder het Besluit tankstations milieubeheer. Vergunningplicht is ontstaan door het plan voor uitbreiding tankstation met een opslagruimte.

Ter inzage
De ingebrachte zienswijze heeft er niet toe geleid dat de vergunning inhoudelijk afwijkt van het ontwerp. De vergunning wordt op 27 juli 2006 ter inzage gelegd bij de balie Ruimte van het gemeentehuis. Zij kan daar tijdens de openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn.

Beroep
Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan tegen de vergunning beroep worden ingesteld op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor:

- degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

- belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht
tegen het ontwerp van het besluit.
Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak
een voorlopige voorziening worden gevraagd.

BRANDBEVEILIGINGSVERORDENING
Burgemeester en wethouders hebben de volgende tijdelijke gebruiksvergunningen verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 2.1.1. van de Brandbeveiligingsverordening:
* voor de jeugdvakantieweek Angerlo in de periode van 7 t/m 12 augustus 2006 op diverse locaties in Angerlo

Ter inzage
Deze vergunningen liggen met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 27 juli 2006 ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar.

Bezwaar
Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (APV)


1e wijziging APV Zevenaar 2006
De toepassing van cameratoezicht heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Zowel de

private als de publieke sector benutten in toenemende mate cameras voor de beveiliging van gebouwen, goederen en personen. Vandaar dat de gemeenteraad heeft besloten om de 1e wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening te laten plaatsvinden. Hiermee heeft de burgemeester overeenkomstig de Gemeentewet de bevoegdheid gekregen om te besluiten tot plaatsing van vaste cameras voor een bepaalde duur ten behoeve van het toezicht op een openbare plaats en andere voor een ieder toegankelijke plaatsen. De gemeenteraad heeft ook besloten dat de gemeenteraad voorafgaand aan het besluit tot plaatsing geïnformeerd wordt over de voorgenomen locatie(s), de noodzaak tot plaatsing en de volledige gebruiksvoorwaarden van de met het cameratoezicht te verzamelen beelden. Voor alle duidelijkheid: er is nog geen besluit genomen dat op een bepaalde plaats in Zevenaar cameras geplaatst worden. Hiertoe is slechts de mogelijkheid gecreëerd.

Ter inzage

Dit besluit ligt vanaf 27 juli a.s. gedurende de openingstijden ter inzage bij de Balie Ruimte in het gemeentehuis.