Politie Drenthe

zondag

Assen, 06-08-2006

Politie haalt mini bike van de weg

ASSEN - Surveillerende agenten hebben zaterdagmiddag een 38 jarige inwoner van Assen bekeurd voor het op de openbare weg besturen van een zogenaamde mini bike. Hij reed over de Merwedestraat. De minibike is in beslag genomen. 06168336.

Politie haalt onverzekerde auto van de weg

ZUIDLAREN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de verlengde Stationsweg in Zuidlaren een 20 jarige inwoner bekeurd wegens het rijden met een onverzekerde auto en het rijden door rood. De man viel de surveillerende agenten op toen hij zich op de kruising van de verlengde Stationsweg met de Tienelsweg niets aantrok van het rode verkeerslicht. Eenmaal aan de kant kwam ook nog aan het licht dat de APK vervallen was. 06168424.

Man valt barman en portier aan

ASSEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond vier uur een 29 jarige inwoner van Assen aangehouden en ingesloten wegens het mishandelen van een barman en het bedreigen van een portier van een uitgaansgelegenheid aan de brinkstraat in Assen. De verdachte wist zich zondagmorgen niets meer van het gebeurde te herinneren. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. 06168420.

Man ingesloten wegens huiselijk geweld

EEXT - De politie heeft zondagmorgen even na 5 uur op een camping in Eext een 42 jarige inwoner van Woldendorp aangehouden en na voorgeleiding ingesloten. De man wordt er van verdacht zijn 38 jarige vrouw in het gezicht te hebben geslagen. De vrouw was met haar zoon de caravan uitgevlucht. De man heeft de mishandeling bekend. 06168439.

Eigenaar disco bedreigd

DWINGELOO - Een 28 jarige man uit het Poolse Hrubieszow is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehoudenen ingesloten nadat hij de 49 jarige eigenaar van een disco in Dwingeloo met de dood bedreigd zou hebben. De man maakte deel uit van een groep Polen (hoeveel is niet bekend) die door de eigenaar uit de zaak gezet zijn omdat ze met elders gekochte flesjes bier binnenkwamen. Toen ze later terugkwamen zouden ze zich vervelend hebben gedragen tegenover andere bezoekers. Bij het verlaten van de disco zou de verdachte gedreigd hebben de eigenaar door te schieten. 06168402.

Hondje komt om caravanbrand

RUINEN - Een hondje van een familie uit Almere is in de nacht van zaterdag op zondag omgekomen bij een brand in een caravan op een camping in Ruinen.

De familie, man, vrouw en een zoontje van 6 a 7 jaar sliepen in de voortent toen de vrouw even na vijf uur wakker werd omdat ze het nogal benauwd kreeg. Al snel werd duidelijk dat de voortent in brand stond. Het drietal wist op het laatste moment uit de brandende voortent te ontsnappen. Al gauw stond ook de caravan in brand. Het hondje van de familie kon niet meer gered worden. De eigenaar vermoedde dat een stukje papier dat had gefungeerd als lampenkapje de zaak in brand had gezet. 06168435.

Politie neemt balletjespistool in beslag

EMMEN - Een 23 jarige inwoner van Emmen is zijn balletjespistool type Walther P22 kwijt. De politie nam het imitatiewapen zaterdagmiddag in beslag nadat een getuige de politie had gemeld dat er op een bankje aan De haar in Emmen twee mannen zaten waarvan er een met een pistool zat te spelen. De man deed afstand van zijn balletjespistool en hij kwam er van af met een boet van 130 euro.

Voetgangers aangereden op zebrapad

HOOGEVEEN - Een 35 jarige vrouw uit Winschoten en een 32 jarige man uit Hoogeveen zijn er zaterdagavond met wat kneuzingen van af gekomen toen ze op het zebrapad op de kruising bij de Schutstraat zijn aangereden door een auto, bestuurd door een 19 jarige man uit Ruinerwold. Die verklaarde dat hij was afgeleid toe hij moest remmen voor een auto die plotseling voor hem langsreed. 06168180.

Voor de derde keer gepakt met drank op

ASSEN - Een 36 jarige automobilist uit Assen overkwam het in de nacht van zaterdag op zondag voor de derde keer dat hij werd gepakt omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Hij liep rond drie uur tegen de lamp bij een alcoholcontrole op de Torenlaan in Assen. De man was ook in 1998 en 2005 al eens van de weg gehaald omdat hij met drank op achter het stuur zat. Deze keer kwam hij bij de ademanalyse op 0,9 promille. Na overleg met justitie kwam het hem deze keer te staan op een boete van 390 euro. 06168407.

Bert Visser (0592 361280) doet de persvoorlichting voor politie Drenthe tot zondagavond 23.00 uur. Daarna neemt collega Dana Kragten het perspiket over tot maandagmorgen 08.00 uur.