Llink


uitzending(en)

wo 2 augustus 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM wo 17 mei 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM Beluister deze uitzending (Real Media)

deze aflevering

Maroesja Perizonius
Te gast is vandaag documentairemaakster en schrijfster Maroesja Perizonius. Eerder maakte ze over haar leven als kind in een commune de documentaire Communekind, nu is haar verhaal ook in boekvorm verschenen. Het boek 'De droom van mijn moeder', over haar jeugd als dochter van een volgelinge van Bhagwan Shree Rajneesh is verschenen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Kees Moeliker
Huisbioloog Kees Moeliker viert vandaag bij John Buijsman het heugelijke feit dat hij 19 mei wordt benoemd tot Chief van het European Bureau van Improbable Research. Wat dit bureau precies inhoudt kan de nieuwe Chief natuurlijk als geen ander uitleggen, en ook zal Kees voorbeelden geven van Improbable Research, zoals het eerste geval van de overdracht van een geslachtsziekte via een opblaaspop.
Kees heeft ook nog de tijd gevonden om in Den Haag de tentoonstelling Morsdood te bezoeken, met kunstwerken die dode dieren als onderwerp hebben. Een echte tentoonstelling dus voor onze huisbioloog!

Shoppen met Mieke
Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. Zo leerde ze alles over de bijbel in een evangelische boekwinkel, kreeg ze les in Esperanto en hoorde ze de ins en outs over biologische truffels. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.

Blue Grass Boogiemen
Ook vandaag is er natuurlijk weer muziek, en wel van de Blue Grass Boogiemen. Deze boogiemen spelen al jaren echt country, rockabilly en bluegrass, en als groot fan zingt John Buijsman vandaag een nummertje mee.