Artis

Amsterdam

Persbericht

Yindee is jarig!

Yindee is jarig! Op 2 augustus wordt olifantje Yindee 1 jaar. Inmiddels is Yindee flink gegroeid. Bij de geboorte woog ze 80 kg en nu is ze 450 kg zwaar. Haar favoriete bezigheden zijn met een bal spelen en door het zand rollen. Ze is haar moeder Thong Tai en tante Win Thida telkens te snel af als er lekkernijen worden uitgedeeld.

Yindees verjaardag is extra feestelijk, want er wordt door uitgeverij Rubinstein speciaal voor deze gelegenheid een Gouden Boekje over Yindee uitgebracht. Het heet Yindee is jarig. Vijftien prijswinnaars van een tekenwedstrijd mogen woensdag Yindees groente- en fruittaart op het buitenperk bereiden. Ook krijgen ze, net als de verzorgers van Yindee, de eerste exemplaren van het boekje uitgereikt.

Yindee is een Aziatische olifant en ze is een belangrijke nieuweling in het Europese fokprogramma. In Azië zijn olifanten een bedreigde diersoort en deze fokprogrammas moeten, in de loop van de tijd, helpen om de soort voor uitsterven te behoeden. De mens vormt in het wild de voornaamste bedreiging voor olifanten, vooral door versnippering van leefgebieden en door jacht en stroperij.