Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man aangehouden na bedreiging met zwaard

Publicatiedatum: 2-8-2006 10:17:34

Ede - De Edese politie heeft dinsdagavond in een flatwoning in Ede-Zuid een 26-jarige Edenaar aangehouden wegens bedreiging. De man zou bij een familieruzie zijn 38-jarige broer uit Almere met de dood hebben bedreigd. Daarbij zou de Edenaar met een mes en een zwaard hebben lopen zwaaien. Omstanders waarschuwden daarop de politie. Bij aankomst van de agenten werd de Edenaar op aanwijzen van getuigen meteen aangehouden. In de woning van de Edenaar werden een mes en drie zwaarden aangetroffen en in beslag genomen. De man ontkende de zwaarden te hebben gebruikt. Wel zou hij een mes hebben gebruikt om zich tegen zijn broer te kunnen verweren toen die hem dreigde aan te vallen, aldus zijn verklaring. De man is in de loop van de avond vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verwarde vrouw dreigt met mes

Publicatiedatum: 2-8-2006 10:17:04

Wageningen - Wageningse politieagenten hebben dinsdagmiddag op het Plantsoen een negentienjarige vrouw aangehouden wegens bedreiging en vernieling. De agenten waren rond één uur gewaarschuwd door getuigen nadat gezien was dat er door een jonge vrouw ruiten zouden worden ingegooid in de onderdoorgang tussen het Plantsoen en de Schuijlensteeg. Even later zagen de agenten de vrouw lopen die aan het signalement van de getuigen voldeed. De vrouw maakte een verwarde indruk en bleek een mes in de handen te hebben. Toen de agenten haar aanspraken en haar wilden aanhouden zou ze met het mes gedreigd hebben. Een van de agenten waarschuwde daarop pepperspray te gebruiken, waarop de vrouw het wapen liet vallen. Vervolgens werd de vrouw alsnog aanhouden. Bij een appartementencomplex aan het Plantsoen bleek later een ruit te zijn vernield. De vrouw is later opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie ruimt twee hennepkwekerijen

Publicatiedatum: 2-8-2006 10:14:24

Renkum - De Renkumse politie heeft dinsdag in twee woningen op verschillende adressen in Renkum hennepkwekerijen geruimd. Daarbij werden twee mannen en een vrouw aangehouden.
In de ene woning stuitten agenten in twee kamers op bijna 400 planten en resten daarvan. In de woning werd echter niemand aangetroffen en naar de verdachten wordt nog gezocht. In een andere woning trof de politie ongeveer 50 kilo aan gedroogde henneptoppen aan. De straatwaarde ervan wordt door de politie geschat op ongeveer 100.000 euro. De bewoners van het pand, een 49-jarige man en een 46-jarige vrouw, werden aangehouden, evenals een 33-jarige man in Wageningen die ook binnen werd aangetroffen. De hennep en kwekerijbenodigdheden werden in beslaggenomen en zijn inmiddels vernietigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Stroeënaar aangehouden na doorrijden na aanrijding
Publicatiedatum: 2-8-2006 10:13:54

Voorthuizen - De politie van Voorthuizen heeft dinsdagmiddag een 65-jarige automobilist uit Stroe aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding. De man zou op de Koninginnelaan in Voorthuizen tegen twee geparkeerde auto's zijn gereden nabij de braderie. Daarna zou hij zijn doorgereden zonder zich bekend te maken. Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd en de politie gewaarschuwd. Die trof de Stroeënaar later thuis aan. Zijn auto bleek ook beschadigd. De man moest mee naar het politiebureau en gaf later toe een aanrijding te hebben gehad. Naar zijn oordeel was daar echter geen schade bij ontstaan, aldus zijn verklaring. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wisseltruc mislukt, Edenaar verdacht van heling
Publicatiedatum: 2-8-2006 10:13:06

Ede - Een 36-jarige Edenaar is dinsdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van heling. De man wilde in een zaak aan het Maandereind een paar voetbalschoenen ruilen. Personeel van de zaak ontdekte echter dat de schoenen waren gestolen en waarschuwde de politie. Volgens de Edenaar had hij de voetbalschoenen eerder die dag gekocht maar onderzoek kon dat niet bevestigen. De man werd daarop aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van gestolen goederen en is ingesloten. De Edese politie verdenkt de Edenaar ook nog van een andere zaak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontrole op verzoek van buurtbewoners

Publicatiedatum: 2-8-2006 10:12:32

Nijkerk - Het regionale verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag op de Amersfoortseweg in Nijkerk een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 185 snelheidsovertredingen geconstateerd. De controle was op verzoek van buurtbewoners die eerder hadden geklaagd over de verkeersveiligheid. Tussen 08.00 en 14.00 uur werd gecontroleerd op snelheid en gebruik van autogordels. Bij de snelheidscontroles werd gebruik gemaakt van de Lasergun en een radarauto. Met behulp van de Lasergun werden 3 van de ruim 1100 passanten betrapt op snelheidsovertredingen. Door de radar werden nog eens 182 van de ruim 2000 passanten onderschept. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u terwijl op deze weg maximaal 60 km/u gereden mag worden.

Buurtbewoners kunnen via hun wijkagent verkeerscontroles aanvragen wanneer er sprake is van verkeersonveiligheidsgevoelens. De wijkagent schakelt dan op zijn beurt het regionale verkeershandhavingsteam in. Het team heeft een aantal agenten speciaal vrijgemaakt voor dit soort controles en hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in woonbuurten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606