FNV

Stakers financiële afdeling Unilever bieden morgen petitie aan bij hoofdkantoor

Wat? Stakende werknemers Unilever bieden petitie aan Wanneer? Woensdag 26 juli, 12:30 uur Waar? Hoofdkantoor Unilever, Weena 455, Rotterdam

De dertig stakende werknemers van de afdeling Finance Focus van Unilever in Vlaardingen, gaan woensdagmiddag om 12:30 uur een petitie aanbieden aan Cees van der Waaij, voorzitter directie Unilever Nederland. De overhandiging vindt plaats voor het hoofdkantoor van het concern aan het Weena in Rotterdam.

De bedoeling is dat ook werknemers van het hoofdkantoor rond het middaguur naar buiten komen om hun steun aan de stakers te betuigen.

De werknemers legden vorige week donderdag het werk neer, omdat ze bang zijn hun baan te verliezen. Unilever wil de afdeling outsourcen.

FNV Bondgenoten eist een werkgelegenheidsgarantie voor de dertig werknemers. De voorstellen die Unilever tot nu heeft gedaan gaan de bond niet ver genoeg.

De werknemers willen morgen nogmaals een klemmend beroep doen op Van der Waaij om ze alsnog die werkgelegenheidsgarantie te geven. Want wij hebben hart voor Unilever. En wij hopen dat Unilever hart heeft voor ons, schrijven ze in de petitie.

Bestuurder Lucas Vermaat van FNV Bondgenoten: Ik maak me grote zorgen over de werkgelegenheid bij Unilever. Ze zijn op grote schaal bezig werk te verplaatsen naar landen als India en Polen en dat kost veel banen hier in Nederland.

FNV Bondgenoten wil in de nieuwe CAO voor Unilever een werkgelegenheidsgarantie voor alle 5000 werknemers afspreken. De onderhandelingen daarvoor starten na de zomer.
---