Aedes

Eerste analyse evaluatie CAO Woondiensten positief


1 augustus 2006

Het merendeel van de corporaties is tevreden over de invulling van de CAO Woondiensten. Dit blijkt uit een eerste analyse van de evaluatie CAO Woondiensten, die na consultatie van het Aedes-ledenpanel tot stand is gekomen. De resultaten van de analyse worden meegenomen in de conceptwerkgeversvoorstellen voor de CAO-onderhandelingen van 2007.

In de consultatie van het Aedes-ledenpanel zijn de deelonderwerpen Werktijden, Beoordelen en belonen, Employability en Eenmalige bijdrage in de ziektekosten aan bod gekomen. Ondanks de overwegend positieve uitkomst hiervan, vindt een deel van de werkgevers dat de CAO op een aantal punten moet worden aangepast.

Om samen met corporaties in te gaan op de resultaten van deze eerste analyse, organiseert Aedes in september 2006 gesprekken met haar leden. Corporaties die in de consultatie hebben aangegeven hieraan mee te willen werken worden benaderd. Daarnaast volgt in de periode van 21 augustus tot en met 9 september een telefonische enquête over de structuur van de CAO Woondiensten. Doel hiervan is om te onderzoeken wat werkgevers en ondernemingsraden vinden van de huidige structuur van de CAO Woondiensten. Leden ontvangen begin augustus meer informatie over de telefonische enquête.

Zowel de uitkomsten van de evaluatie door het ledenpanel alsmede de uitkomsten van de gesprekken en de telefonische enquête worden meegenomen bij het maken van de conceptwerkgeversvoorstellen voor de CAO onderhandelingen van 2007. Deze laatste worden in ledenraadplegingen voorgelegd aan corporaties. De ledenraadplegingen en de bespreking in de bestuursadviescommissie (BAC-AW) vormen de basis voor de uiteindelijke besluitvorming in de ledenraad.