Politie Groningen

Dinsdag 1 augustus 2006

Vandaag zijn er 5 persberichten

Provincie Groningen, 01-08-2006

Groningen: politie houdt tasdief aan

De politie heeft maandagavond een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had op het Museumplein de tas van een 17-jarige jongen uit Westerbroek gepakt. De jongen was op het plein met vrienden aan het skaten. Toen hij de verdachte hierop aansprak, uitte deze bedreigingen naar het slachtoffer. De jongen alarmeerde vervolgens de politie. De tasdief kon even later op het Cascadeplein worden ingerekend. De verdachte had diverse goederen bij zich, die afkomstig waren uit de gestolen tas. Het slachtoffer meldde zich even later met de gestolen tas, die hij had teruggevonden. De Westerbroeker zal aangifte doen. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: koperdief op dak aangehouden

De politie heeft maandagavond op de Regattaweg een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. De Stadjer werd na een inbraakmelding op het dak van een bedrijf aangetroffen. Hij had al een koperen bliksemafleider in stukken weggenomen en in een tas gestopt. De verdachte werd ingesloten. De bliksemafleider werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: veelplegende fietsdief ingerekend

In de Oude Ebbingestraat heeft de politie maandagnacht een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. Politieagenten zagen dat de hun bekende Stadjer bezig was om met een afgebroken fietsstander het slot van een fiets open te breken. Toen de man op de fiets stapte, werd hij pardoes aangehouden. De verdachte werd ingesloten, terwijl de fiets werd in beslag genomen. De Stadjer zal vandaag worden gehoord.

Nieuweschans: snelheidscontrole

De politie heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden.

Nieuweschans, A7 Oost: aantal geregistreerde voertuigen: 1380, aantal overtredingen: 155, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Leek: jonge bestuurder levert rijbewijs in

De politie heeft maandagnacht het rijbewijs ingenomen van een 20-jarige man uit Leek. De jongeman trok de aandacht van surveillerende agenten op de Samuel Leviestraat in Leek. Hij reed op een parkeerplaats zijn auto achteruit en vervolgens weer vooruit. Hij deed zijn lichten uit en liep weg. De agenten spraken hem aan en namen een blaastest af. Na controle bleek de jongeman 0,55 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Omdat hij een beginnende bestuurder is, moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.