Politie Haaglanden

persberichten 1 augustus

Haaglanden, 01-08-2006

Hennepdrogerij ontmanteld
Rijswijk In een schuur bij een woning aan de Delftweg vond de politie maandag 31 juli rond 20.15 uur een hennepdrogerij met 75 kilo henneptoppen. Een 56-jarige Rijswijker is aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Snelheidsovertreders bekeurd
Rijswijk Maandag 31 juli rond 07.00 en 10.30 uur hield de politie snelheidscontroles op de Prinses Beatrixlaan. Van de 470 passanten overtraden 17 bestuurders de maximum snelheid. Zij ontvangen binnenkort de bekeuring in hun brievenbus. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u waar maximaal 50 km/u was toegestaan. Wassenaar Van 31 juli 10.00 tot 15.00 werd op een aantal locaties verkeerscontroles gehouden. Op de kruising Wittenburgerweg/ Landscheidingweg werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het rechts afslaan terwijl dit niet is toegestaan en twee bestuurders zijn bekeurd op het niet tonen van hun rijbewijs op de eerste vordering. Op de Prinsenweg kregen zes personen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en een bekeuring werd uitgeschreven voor het mobiel bellen tijdens het rijden. Op de Stoeplaan werd ook op het dragen van de autogordel gecontroleerd en daar waren negen personen in overtreding.
Tussen 18.00 en 20.30 uur werd op snelheid gecontroleerd op de Wittenburgerweg. Van de 200 voertuigen, was slechts een bestuurder in overtreding. Verder werd een automobilist bekeurd voor het sms-en tijdens het rijden. Gezien de boete die hier op staat, wordt dit een duur berichtje voor de beller.

Nepwapen zorgt voor commotie
Voorburg Maandag 31 juli kreeg de politie een melding dat op de Parkweg een groepje jongelui liep waarvan een van hen een vuurapen had. Ter hoogte van de Loolaan zagen agenten het groepje lopen dat aan de beschrijving voldeed. Een van de agenten sommeerde het drietal te stoppen en hun armen uit te steken. Op de vraag of een van hen een wapen bij zich had, bekende een 13-jarige Voorburger tussen zijn broekband een wapen te hebben. Dit bleek een nabootsing te zijn van een echt vuurwapen. Op de grond vonden de agenten een potje met plastic balletjes aan, vermoedelijk de munitie van het neppistool. De 13-jarige werd samen met een 14-jarige plaatsgenoot en een 13-jarige Leidschendamse voor verhoor meegenomen naar het bureau. De verdachte bekende het neppistool van zijn vader te hebben gehad. Het wapen is in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat de jongen het inderdaad van zijn vader cadeau te hebben gekregen.

Autodieven aangehouden
Den Haag Dinsdag 1 augustus omstreeks 02.00 uur zijn in de omgeving van het spui/zieken twee Haagse mannen van 19 en 20 jaar aangehouden voor diefstal van een personenauto.
De politie kreeg maandag kort voor middernacht een melding dat twee mannen probeerden in te breken in een auto op de Lange Beestenmarkt. Bij het arriveren van de politie, vluchtten de verdachten in de richting van de Zuidwal. De omgeving werd afgezocht, maar was het tweetal spoorloos. Een paar uur later zagen surveillerende agenten een auto zonder lichten rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder negeerde dit, gaf plotseling veel gas en ging ervandoor. De agent kon nog net op tijd opzij springen om een aanrijding te voorkomen. Met diverse politie-eenheden werd de omgeving afgezocht. Korte tijd later zagen politieagenten de auto op het Huygenspark waaruit twee personen wegrenden in de richting van het Zieken. Het tweetal werd aangehouden. De auto waarin het tweetal reed was eerder gestolen op de Lange Beestenmarkt.

Drie jongedames verrichten een heldendaad
Den Haag Zaterdag 29 juli redden en 19-jarige Rijkswijkse, een 18-jarige Haagse en een 16-jarige uit Schagen een 150 kilo zware man uit het water. Een 59-jarige Amsterdammer werd onwel en kon daardoor niet zelf meer zwemmen. De drie dames waren in de zee aan het zwemmen en zagen het slachtoffer drijven. Gezamenlijk konden zij de man uit het water halen. Een van hen heeft de Amsterdammer in een stabiele zijligging gelegd en werd de politie gealarmeerd. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee jongens aangehouden na straatroof
Zoetermeer Op dinsdag 1 augustus om 02.00 uur zijn in het park ter hoogte van het Savelbos twee Zoetermeerse jongens aangehouden van 14 en 15 jaar. Deze jongens worden ervan verdacht kort daarvoor met nog twee andere jongens een straatroof te hebben gepleegd op de Meerzichtlaan ter hoogte van het Tochtpad. Het slachtoffer kon een signalement van de verdachten. Het tweetal werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Bij de fouillering kwamen spullen te voorschijn die bij een eerder gepleegde straatroof waren gestolen.