Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 01-08-2006

Fietser ernstig gewond bij aanrijding
EMMEN Een 40-jarige fietser uit Emmen raakte maandagmiddag ernstig gewond bij een aanrijding in Emmen. De man reed met zijn fiets over de Brinkenweg in de richting van de kruising met de Hondsrugweg. Toen hij deze overstak zag hij niet dat vanuit het centrum over de Hondsrugweg een 42-jarige autobestuurder uit Ermelo naderde. De autobestuurder, die op een voorrangsweg reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen en schepte de fietser. Deze werd met ernstig letsel met de traumaheli overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Groningen. Tijdens behandeling van deze aanrijding werd geconstateerd dat de verkeerslichten op de betreffende kruising niet werkten en op knipperen stonden. (06-166942)

Politie bekeurt bestuurder en eigenaar minibike HOOGEVEEN Maandagavond werden een 14-jarige minibikebestuurder uit Hoogeveen bekeurd. De jongeman reed met de minibike over de Boekweitlaan. De bike werd inbeslaggenomen. De 11-jarige eigenaar die de 14-jarige de gelegenheid bood hiermee te rijden werd eveneens bekeurd.

Je mag met een mini-bike nooit op de openbare weg rijden omdat ze niet voldoen aan de eisen van het Voertuigreglement. Een mini-bike is dus niet goedgekeurd voor de openbare weg. Je kunt hem ook niet verzekeren. Ook niet als je 16 jaar bent.

Je mag er alleen op een afgesloten privé-terrein mee rijden. Word je door de politie toch met een mini-bike op de openbare weg aangetroffen, dan krijg je een bekeuring

en wordt de bike inbeslaggenomen en krijg je deze ook niet terug. (06-166930)

Poging winkeldiefstal

ASSEN Maandagmiddag werd een 30-jarige man uit Geeuwenbrug betrapt bij het stelen van scheermesjes. De man nam de mesjes weg bij een supermarkt aan de Noordersingel. Toen de man echter door had dat personeel zag dat hij de mesjes mee wilde nemen, hij had ze ondertussen in de broeksband gestopt, legde hij ze terug. Na overleg met het Openbaar Ministerie resulteerde dit in een geldboete van 75 voor de verdachte. (06-166903)

Politie houdt man aan terzake bedreiging
HOOGEVEEN Een 44-jarige Hoogevener is maandagmiddag aangehouden terzake bedreiging. De man die met behulp van de RIBW begeleid woont aan de Sloodstraat bedreigde zijn 37-jarige begeleidster met de dood. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is ingesloten door de politie. (06-166923)

Huiselijk geweld
HOLLANDSCHEVELD Een 46-jarige inwoonster van Hollandscheveld werd in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden terzake huiselijk geweld. De onder invloed verkerende vrouw bedreigde haar 46-jarige echtgenoot met de dood. Ze werd ingesloten. (06-167009)

Galerie door brand verwoest
RODEN Een galerie/winkel Aan de Vaart is maandagavond door brand verwoest. Dakbedekkingswerkzaamheden door de 38-jarige eigenaar, het branden van dakleer, heeft vermoedelijk de dakisolatie doen branden waardoor de brand is ontstaan. De aangelegen woning liep rookschade op. (06-166955)

Politie rolt hennepplantage op
EMMEN Maandagmiddag trof de politie in een woning aan de Ravelijn op zolder een hennepkwekerij aan. De 26-jarige bewoner deed afstand van de 20 planten en de bijbehorende apparatuur. Deze worden vernietigd. De man krijgt een proces-verbaal. De stroom werd niet illegaal afgenomen. (06-167022)

Politie houdt vernieler gerechtsgebouw aan
ASSEN Een 56-jarige Emmenaar werd dinsdagmorgen in de Brinkstraat aangehouden terzake vernieling van een openbaar gebouw. Na onderzoek bleek dat de man de twee voordeuren van het gerechtsgebouw paars, de kleur van de rechtsongelijkheid, geschilderd had. De man, die tevens een paarse vlag bij zich droeg, verklaarde dat hij demonstreerde tegen justitie om de rechtsongelijkheid die zij hanteren tegen gescheiden ouders en met name het gevolg daarvan voor de kinderen en de bezoekregelingen. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten de man een geldboete van 130 op te leggen en hij moet de schade vergoeden. (06-167023)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280