Gemeente Woerden

26 juli 2006

Problemen met stroomvoorziening verwacht

De kans is aanwezig dat u de komende dagen voor korte tijd afgesloten wordt van de elektriciteitsvoorziening. Het gaat dan om één of twee uur, op een nog niet bekend tijdstip. De maatregel en het tijdstip zullen pas ongeveer een half uur van te voren bekend zijn. Wij adviseren u om zo nodig voorzorgsmaatregelen te nemen.

Aanhoudende warmte is boosdoener
Door de aanhoudende warmte, hebben de energieleveranciers problemen met koelwater. De productie komt daardoor op een lager peil. Inmiddels heeft TenneT, de beheerder van ons stroomnet, Fase 2 afgekondigd, met een verhoogde kans op een niet-normale toestand.

Stappenplan
Bij Fase 2 volgt TenneT een stappenplan. Een van de maatregelen is de inkoop van stroom in het buitenland. Zijn die maatregelen onvoldoende, dan kan besloten worden tot een afschakeling. Dat betekent dat een deel van Nederland tijdelijk zonder stroom komt te zitten. Nederland is ingedeeld in regios, en de regios weer in blokken. Woerden en omgeving is zon blok. Een blok kan één tot twee uur worden afgesloten van de stroomvoorziening.

Voorzorgsmaatregelen nemen
De politie heeft woensdag al veel bedrijven en instellingen persoonlijk gewaarschuwd en opgeroepen voorzorgsmaatregelen te nemen. Het is verstandig om alvast na te denken welke gevolgen een tijdelijke stroomstoring voor u kan hebben en zo nodig maatregelen te treffen.

Informatie en vragen
Donderdagochtend 26 juli komt het calamiteitenteam van de gemeente Woerden bij elkaar. Zij gaan de meest actuele situatie beoordelen en bepalen welke maatregelen we als gemeentelijke overheid verder gaan nemen. Aan het einde van de ochtend zal meer informatie bekend zijn. Via deze website kunt u op de hoogte blijven.