Gemeente Apeldoorn

Premie-op-actie 2006 stopt

Nieuwe aanvragen voor kleine subsidies in het kader van premie op actie worden niet langer gehonoreerd. Het beschikbare budget van 50.000,- is in zijn geheel uitgegeven. Er is goed gehoor gegeven aan de oproepen in diverse media in het voorjaar. Zon 80 projecten hebben gebruik kunnen maken van de premie die kon variëren van 50,- tot 1.000,-.

De meeste aanvragen waren voor straatfeesten en buurtbarbecues. De premies mochten niet worden gebruikt voor het eten en drinken maar wel voor de zaken eromheen zoals spelletjes voor kinderen. De premie op actie is bedoeld voor activiteiten die door een buurt of wijk worden georganiseerd waarmee zij de leefbaarheid van hun omgeving verbeteren. Daarbij geldt wel dat slechts eenmaal gebruik gemaakt kan worden van de premie.

Naast de feesten is er ook geld gegaan naar de zeskamp in Radio Kootwijk, de bloembakken in de Museumstede, naar de kunstroute die eind september plaatsvindt in de wijk Orden en naar het cyberweekend voor de jeugd dat begin september plaatsvindt in de oude Spartafabriek.

De gemeente gaat in het najaar de regeling evalueren.

Voor het laatst bijgewerkt op: 26-jul-2006 01:28