Gemeente Langedijk


26 juli 2006

Verordening WMO ter inzage

Vanaf 27 juli 2006 ligt de concept-verordening (pdf) wet Voorzieningen Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en bijbehorende toelichting (pdf) ter inzage voor alle inwoners in de gemeente.

De verordening kan worden bekeken bij de gebruikelijke ter inzageplaatsen zoals de bibliotheken in Zuid-Scharwoude en Sint Pancras en de voorlichtingsruimte in het gemeentehuis. Daarnaast kunnen belangstellende terecht in de wachtkamer van de Binnemikke in Broek op Langedijk (Pompesloot 112) en Stichting Welzijn Ouderen te Noord-Scharwoude (Zonoord 1).

De invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) op 1 januari brengt met zich mee dat de gemeente een nieuwe verordening moet opstellen. Hierin worden de verstrekkingen opgenomen die mensen met een beperking kunnen aanvragen. De aanvraag wordt getoetst aan de in de verordening gestelde voorwaarden.

Naast de verstrekking van hulp bij het huishouden zijn ook de verstrekkingen opgenomen die nu nog onder de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) vallen. Hierbij moet gedacht worden aan woonvoorzieningen, rolstoelen, scootmobiels en andere vervoers-voorzieningen. Niet alleen belangstellenden uit de gemeente wordt gevraagd kritisch naar de verordening te kijken, ook de onlangs geïnstalleerde cliëntenraad buigt zich over de materie.

Reacties
Inwoners die willen reageren op de concept-verordening kunnen dit per post of per mail (info@gemeentelangedijk.nl) doen tot en met uiterlijk 5 september aanstaande.

De Commissie Zorg en Welzijn vergadert op 11 september over de verordening. De gemeenteraad bespreekt de verordening tijdens een ingelaste raadsvergadering op 26 september.