Llink


Rotterdam, 24 juli 2006


- PERSBERICHT -

Vluchtnummer KL 713 naar Paramaribo
LLiNK op reis bezoekt Suriname

LLiNK op reis is een eigenzinnig reisprogramma waarin Froukje Jansen en Johan Eikelboom de grenzen van het backpacken verleggen. Elke week doen ze een bijzondere en weinig voor de hand liggende bestemming aan. Vandaag in aflevering 3 reist Froukje naar het zonnige Paramaribo. Daar aangekomen stuit ze op een avondvierdaagse, op z'n Surinaams wel te verstaan. Ook trekt ze de jungle in en ontdekt dat Suriname een waar paradijs is voor de avontuurlijke reiziger. LLiNK op Reis vluchtnummer KL713 is woensdag 26 juli om 21:25 te zien op Nederland 3.

Een avondvierdaagse in Paramaribo, daar kunnen waarschijnlijk maar weinig mensen zich iets bij voorstellen. LLink op reis brengt daar verandering in. De Surinaamse versie van dit oer-Hollandse festijn wordt namelijk op slippers gelopen, onder begeleiding van tropische muziek! En dat is niet het enige waar Froukje zich over verbaast in dit bijzondere land.

Na haar bezoek aan Paramaribo trekt Froukje door de maagdelijke jungle van de Indianen en de Marrons, de voor de Hollanders weggevluchte slaven. Gastheer Botty Sanches verrast Froukje met een wilde savanne-rally.

Froukje ontdekt dat Suriname prachtig groen en ongerept is en vele verassingen kent. Bovendien kun je er gewoon Nederlands praten! Vreemd eigenlijk dat Suriname nog steeds geen populaire vakantiebestemming is.

LLiNK op Reis is 26 juli 2006 om 21.25 uur te zien op Nederland 3. LLiNK op reis is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---
EINDE PERSBERICHT

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden op:

http://www.llink.nl/Beeldmateriaal.133.0.html




Llink