Heliview Marketingservices

Sinds nieuw zorgstelsel: nieuwe klanten voor assurantiekantoren 25-07-2006

In totaal blijkt dat driekwart van de assurantiekantoren collectieve ziektekostenverzekeringen aanbiedt. ONVZ, Fortis ASR, Avéro Achmea en Delta Lloyd zijn de belangrijkste verzekeraars die via het intermediaire kanaal aangeboden worden. De meeste tussenpersonen zagen weinig klanten binnen hun eigen portefeuille overstappen naar een andere ziektekostenverzekeraar.
De kwaliteit van de geboden contracten wordt door de intermediairs hoog gewaardeerd. De kritiek op de verzekeraars heeft vooral betrekking op trage administratieve processen en slechte klachtafhandeling.
Combinatiepakketten, waarin binnen één pakket een verzekering wordt aangeboden tegen zowel ziekte- en verzuimkosten als voor kosten die samenhangen met arbo- en reïntegratiedienstverlening, worden ook door een meerderheid van de assurantiekantoren aangeboden. Deze pakketten dragen ongeveer evenveel bij aan de provisieomzet in de intermediaire verzekeringsmarkt als de opbrengsten uit contracten voor de collectieve ziektekostenverzekeringen.