WinampNederlands.nl informeert helder over muziek en video

"Gewoon in het Nederlands" motto van deze website

OEGSTGEEST, 20060724 -- Afgelopen maanden is de website WinampNederlands.nl druk geweest met het ontwikkelen van een nieuw uiterlijk. Deze website beschikt over diverse onderdelen, met informatie over locale en internet media. Sinds de lancering in 2001 is de website regelmatig bijgewerkt. Nooit is daarbij het oorspronkelijke doel uit het oog verloren: de bezoeker op een zo helder mogelijke manier - dus in het Nederlands - informeren. Het beschikt dan ook over diverse handleidingen en over pagina's met stap voor stap uitleg. Sinds enkele dagen is de website vernieuwd en weer helemaal bij de tijd.


"Met de ontwikkeling van ons nieuwe uiterlijk hebben we geluisterd naar de wensen van bezoekers. Zo zijn de pagina's nu logischer ingedeeld, is de navigatie verbeterd en kan er uit diverse lettergroottes worden gekozen. Deze voorkeur blijft opgeslagen en zo is alle inhoud in kleinere of juist grotere letters beschikbaar. Als onderdeel van onze website is ook het forum vernieuwd. Op deze plek komen bezoekers samen, die nog geen oplossing voor een bepaald probleem hebben gevonden. Enthousiaste gebruikers en beheerders geven graag antwoord op hun vragen. Het leuke aan het forum is dat het niet alleen uit onderdelen voor hulp bestaat. Ook tips, meningen en andere leuke discussies zijn er welkom. Bij voorkeur met relatie tot de inhoud van onze website, maar dat is niet verplicht. Vanwege de vele informatie op onze website, adviseren we wel altijd eerst even te zoeken binnen de pagina's", aldus Martin Reedijk, algemeen beheerder WinampNederlands.nl.

Geschiedenis
WinampNederlands.nl bestaat sinds april 2001. Het is van oorsprong een site met zelfgemaakte Nederlandstalige skins voor Winamp 2, een gratis multimediaspeler voor Windows. Een skin veranderd het uiterlijk van het programma, zodoende kon het programma worden vertaald. Veelgebruikte knoppen als shuffle, add, load list en file menu werden aangepast naar het Nederlands. Bestaande, populaire skins waren de basis voor deze vertaalde varianten. Voor een complete vertaling van Winamp werden later taalpakketten toegevoegd. Behalve het uiterlijk werden zo ook teksten in de menu's of het voorkeurenscherm bijvoorbeeld vertaald.

Een modern jasje
Omdat de ontwikkeling van Winamp niet stil stond, bleef de website ook in beweging. Kreeg Winamp de mogelijkheid videobestanden af te spelen, kwam er een pagina bij op deze Nederlandse website, met uitgebreide informatie. Kon Winamp ineens gebruikt worden voor het branden van een cd, of voor muziek op te slaan op de computer, werd de website aangepast en viel er een handleiding hiervoor te vinden. Sinds Winamp versie 5 heeft gekregen en voorzien is van een modern jasje, zijn de oude klassieke skins van de website verdwenen. Als vervanging kwam er de Winamp Modern NL skin, een Nederlandstalige versie van de standaard meegeleverde skin.

Handleidingen
Naast het leveren van de Nederlandstalige skin en het bijbehorende taalpakket, biedt de website nog tal van andere diensten aan. De mogelijkheden van Winamp worden besproken, de verschillende muziekformaten, het opslaan van muziek, het starten van een eigen internet radiozender en het beheren van een draagbare mp3 speler. Behalve deze algemene informatie, wordt ook specifiek geschreven over het instellen van bepaalde types routers, om het met de webradio software te gebruiken. Deze beschrijvingen komen terug in het onderdeel met handleidingen. Andere documenten in dit onderdeel zijn het opslaan van een muziek cd, het uitzenden van muziek en de Handleiding MP3. In dit 14 pagina's tellende, gratis te downloaden document, kan alles nog eens rustig worden nagelezen.

Deze website kan worden bezocht via www.winampnederlands.nl