Politie Limburg-Zuid

Gewonden bij ongeval met busje op de A2

Born, 24-07-2006 o Zondagavond omstreeks 20.00 uur raakten twee personen gewond toen het busje waarin zij zaten op de A2 ter hoogte van Born verongelukte.

De gewonden zijn een man en een vrouw, waarvan de identiteit nog niet bekend is. De man werd met mogelijk rug en nekletsel en een gebroken been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De vrouw die in het busje zat, was zwanger. Zij werd uit voorzorg per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht.

Het busje kwam uit de richting van Eindhoven. Ongeveer 200 à 300 meter na de afslag Born raakte het voertuig in een slip, botste tegen de rechter vangrail en sloeg vervolgens over de kop. De man en de vrouw wisten zelf het voertuig te verlaten. Meteen na het ongeval vatte het busje vlam. Het vuur werd echter snel door te hulp geschoten automobilisten geblust.

Het bureau verkeersondersteuning onderzoekt het ongeval. Er zijn aanwijzingen dat een klapband mogelijk de oorzaak is. In verband met de hulpverlening en de verdere afwikkeling van het ongeval werd de A2 in zuidelijke richting afgesloten en werd het verkeer omgeleid. Omstreeks 21.00 werd één van de twee rijstroken weer vrijgegeven voor het verkeer.