Juli 2006

Green Media Webdevelopment

Freisland met Elfstedenroute en Paspoart weer op de kaart 'Tocht der tochten' ontsloten voor auto, boot, fiets, op skeelers en ook gewoon te voet
Met een nieuwe toeristische kaart van de Friese Elfstedenroute en de herintroductie van het 'Frysk Paspoart' is Fryslân Marketing druk bezig de bijzondere charme, cultuur en historie van deze 'eigenzinnige' provincie nadrukkelijk onder de aandacht te brengen. Kaart en paspoort zijn overal in de provincie en via internet te koop. Afbeelding De Elfstedentocht op de schaats is vanzelfsprekend niet voor iedereen weggelegd. Fryslân Marketing en de Friese WV's hebben de tocht nu voor iedereen ontsloten.

Zelf afleggen
Met de auto, de fiets, de boot, op skeelers of als wandelroute: de nieuwe Friese Elfsteden kaart geeft gedetailleerd aan hoe men de tocht der tochten zelf af kan leggen.

Afstand
De afstand bedraagt tussen de 200 en 250 km., afhankelijk van welk vervoermiddel men kiest. Maar men kan natuurlijk ook een stukje van de route verkennen. Op de achterzijde van de kaart staan korte impressies van de bezienswaardigheden langs de route.

Mooiste plekjes
Ook de rest van Friesland staat op de kaart, waardoor het een handig product is om de mooiste plekjes van Friesland te beleven. Op de website http://www.beleeffriesland.nl/ staat aanvullende toeristische informatie als men wil overnachten of wil weten welke evenementen er in Friesland plaatsvinden.

Kopen of bestellen
De Elfsteden routekaart is te verkrijgen bij de VW kantoren in Friesland en ook te bestellen via http://www.beleeffriesland.nl/. De prijs is EUR 2,50.

Afbeelding Paspoort
Eerder al beleefde het 'Paspoart foar Fryslân' zijn comeback. Het document, dat in vroeger jaren ook al een grote populariteit genoot maar allengs van het toneel verdween, begint nu aan een tweede leven.

Eigenzinnig
'Wij presenteren dit paspoort met een knipoog naar de eigenzinnige Friese cultuur en historie', aldus directeur Paul van Gessel van Fryslân Marketing.

Korting en tips
Naast nuttige informatie over veel zaken in de provincie geeft het Frysk Paspoart een reeks exclusieve kortingen en veel tips voor een aangenaam toeristisch verblijf in het 'bêste lân fan d'ierde'.

Kopen of bestellen
Het paspoort is voor EUR 2,75 te koop bij de VVV-kantoren in Friesland. Het kan bovendien worden besteld via het e-mailadres friespaspoort@beleefFriesland.nl