Llink



uitzending(en)

ma 24 juli 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM ma 13 maart 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM Beluister deze uitzending (Real Media)

deze aflevering

Arie Boomsma
Op 24 maart start de EO met het tv programma Een Betere Buurt, waarin zeven studenten met heel verschillende achtergronden de opdracht krijgen om in 80 dagen een oude stadswijk merkbaar en zichtbaar te verbeteren. De student die het beste idee aandraagt én verwezenlijkt wint uiteindelijk. Presentator Arie Boomsma schuift aan bij Loes Luca om alles over het programma te vertellen.

Jinke Obbema
Voedseldeskundo Jinke Obbema schuift regelmatig aan in 747Live om nieuws en wetenswaardigheden uit de wereld van eten toe te lichten. Vandaag bespreekt Jinke het probleem van kinderen met overwicht, en hoe bedrijven daar via de scholen iets aan willen veranderen. Maar wat waar liggen de belangen van die bedrijven precies? Jinke geeft haar visie op de verschillende initiatieven.

Inburgeringskaraoke
All-round reporter Jack Kerklaan gaat elke week op zoek naar een illi of lega om te kijken hoe het staat met diens inburgering. Hoe kan dit beter gebeuren dan door een inburgeringskaraoke, waarbij de illi of lega een oer-hollands lied ten gehore mag komen brengen. Is dit succesvol, dan mag hij zich ingeburgerd noemen. Lukt dit niet, dan is het oordeel van Rita Verdonk onverbiddelijk: het land verlaten.

NL Mundo
Omdat het veel te lang druilerig weer blijft in Nederland is het hoog tijd voor wat wereldmuziek. De Nederlands/Spaanse muziekgroep NL Mundo brengt ons daarom vandaag echte flamenco. De groep rondom gitarist en componist Johan Frauenfelder speelt binnenkort in Den Haag, maar als u niet kunt wachten bent u uiteraard alvast van harte welkom in Stroom.