Gemeente Alkmaar


Feest voor 60 jarig huwelijk

rode lijn

24 juli 2006

Het echtpaar de Wit - Netjes viert maandag 24 juli hun 60 jarig jubileum. Loco-burgemeester Arie Epskamp brengt het paar om 10.30 uur een bezoek in de Van der Veldelaan.

Meneer de Wit is 86 jaar oud, voelt zich nog zeer goed en vertelt graag. Mevrouw de Wit is 85 jaar en heeft erg veel last van botontkalking wat haar veel pijn bezorgd. Ondanks alles geniet het stel nog elke dag van elkaar en hun vijf kinderen en kleinkinderen.

Het huwelijk bracht hen drie zonen en twee dochters. Met de kinderen gaat het allemaal goed, daar hoeven ze zich gelukkig geen zorgen over te maken. De twee dochters zijn verhuisd naar Curaçao en Kaapstad, maar voor de festiviteiten zijn ze over gekomen. Tijdens de grote dag gaat de familie met de boot van hun zoon naar de Broekerveiling.

Het water en schepen hebben altijd een grote rol gespeeld in het leven van het gezin de Wit. Meneer de Wit is namelijk scheepstekenaar van beroep geweest. Eerst in Alphen a/d Rijn, later in Heiloo bij een ontwerpbureau voor jachten. Het was een bestaan met ups en downs, maar hij heeft er veel plezier aan beleefd.

De jubilarissen wonen al 40 jaar met veel plezier in de Van de Veldelaan: dichtbij het winkelcentrum, waar meneer de boodschappen doet. Vanwege de botontkalking kan mevrouw die niet doen. Uit de Hoef willen ze niet meer weg. `Het is een heerlijke rustige wijk', aldus het echtpaar.

24 juli 2006