Landstede


Hippisch Centrum de Haerst verbouwd tijdens vakantie

Veel lesklanten en eigenaren van pensionpaarden zijn al op vakantie. Ook de paarden van het hippisch centrum gaan genieten van vier weken rust in de wei. Normaliter kunnen ook de medewerkers het rustiger aan doen; dit jaar gaat dat er echter niet van komen. Deze week start de grote verbouwing van de accommodatie. De kantine en de buitenterreinen zijn als eerste aan de beurt.

Met behulp van medewerkers en vrijwilligers wordt de kantine deze zomer omgeturnd naar een Grand Café. Bedrijfsleider Herman Wientjes heeft jarenlange ervaring in de horeca en zit vol ideeën voor de nieuwe accommodatie. Samen met Claudia Schepers, klant bij het hippisch centrum en werkzaam in de interieurbranche, is er een ontwerp gemaakt.

De nieuwe kantine krijgt de uitstraling van een Grand Café. Elementen als beton en hout, samen met de kleurstelling mosterd, off white en bruin, zijn straks terug te vinden in het nieuwe Grand Café.

Een multifunctionele ruimte, want klanten, ouders en talenten van het Talentcentrum Hippische Sport kunnen er tegelijkertijd naar de lessen kijken, bijkomen in de lounge hoek en een hapje eten in het restaurantgedeelte.

Buiten op de schop
Tegelijkertijd met de kantine wordt een start gemaakt met de verbouwing van de buitenterreinen. Er wordt in de bouwvak doorgewerkt om de buitenterreinen gereed te hebben in het najaar.

Dan liggen er nieuwe bodems in de springtuin en de nieuw te realiseren outdoor dressuurbaan. Zowel de buitenbakken als de binnenbakken krijgen ruime afmetingen, zodat er ook grote regionale en nationale evenementen kunnen worden georganiseerd.

De verbouwing van de accommodatie gaat duren tot het voorjaar van 2007. De fases van het bouwproject zijn te volgen op www.dehaerst.nl; de vernieuwde website van Hippisch Centrum de Haerst.