Politie Midden- en West Brabant

Persbericht van maandag 24 juli 2006

TILBURG, 24 juli 2006

Veelpleger aangehouden met gestolen snorfiets

TILBURG: De politie heeft zondag rond 16.40 uur in de Nassaustraat een 52-jarige man uit Tilburg aangehouden. Agenten zagen de veelpleger bij de snorfiets staan en controleerden hem. De snorfiets bleek in 2005 gestolen te zijn. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. De snorfiets is in beslag genomen.

Politie houdt meisje aan voor diefstal

TILBURG: Zondagavond omstreeks 21.30 uur heeft de politie op het Besterdplein een 17-jarig meisje uit Tilburg aangehouden. Het meisje nam eerder op de avond, bij haar werkgever op het Piusplein, consumptiemunten weg. Deze deelde zij later uit aan bekenden op de kermis. De politie heeft het meisje aangehouden en meegenomen naar het bureau. Zij bevestigde de diefstal en is doorverwezen naar bureau HALT.

Mannen aangehouden voor mishandeling

UDENHOUT: Zondagavond omstreeks 22.40 uur is een 34-jarige man uit Udenhout in zijn woning aangehouden. Een 20-jarige vrouw uit Waalwijk haalde een stel uit Oisterwijk op, nadat ze op bezoek waren bij de vader van de verdachte. De Udenhouter en de Waalwijkse kregen een woordenwisseling waarop de verdachte haar wilde slaan. Een 42-jarige man uit Oisterwijk wilde dit voorkomen en ging voor de vrouw staan. Hierop sloeg de Udenhouter een bierflesje kapot op het hoofd van de man. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

TILBURG: In de nacht van zondag op maandag is rond 01.10 uur op de Schouwburgring een 43-jarige man uit Hilversum aangehouden voor mishandeling. De man had met bier naar beveiligingsmedewerkers gegooid. Ook had hij één van hen een elleboogstoot tegen de kin gegeven. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau waar proces verbaal is opgemaakt.

Automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed

TILBURG: In de nacht van zondag op maandag is omstreeks 05.20 uur in de Kempenbaan een 35-jarige Tilburger aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist was aan het tanken bij een benzinestation. Agenten zagen dat de man onvast ter been was en namen een blaastest bij hem af. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. De man moest mee nar het politiebureau waar een ademanalysetest is afgenomen. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 1010 ug/l was, terwijl de maximum toegestane hoeveelheid 220 ug/l is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

TILBURG: In dezelfde nacht van is rond 03.50 uur in de Tobias Asserlaan een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden voor rijden onder invloed. De beginnende bestuurder reed met hoge snelheid binnen de bebouwde kom. Agenten controleerden de automobilist en lieten hem een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. De man moest mee naar het bureau waar uit ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 355 ug/l was. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Sinds 1 januari is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Rijgedrag ontaard in conflict

TILBURG: Zondagmiddag omstreeks 15.40 uur heeft de politie in Stokhasselt een 53-jarige Tilburger, bij zijn woning, aangehouden voor vernieling. De man heeft al langere tijd een conflict met een 35-jarige Tilburgse. Zij zou met regelmaat, met een te hoge snelheid, rijden door een straat waar kinderen spelen. De Tilburger heeft de automobiliste hier vaker op aangesproken. Zondag was dit vermoedelijk weer het geval. Hierop heeft de man, waarschijnlijk met een pijp van een stofzuiger, de voorruit van haar auto kapot geslagen. De man is aangehouden en heeft een verklaring afgelegd. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

Vandaaltjes opgepakt

HILVARENBEEK: Zondagavond heeft de politie rond 22.20 uur in de Uranusstraat zes jongens tussen de 13 en 15 jaar uit Hilvarenbeek aangehouden. De mannen hadden op het terrein van een voetbalvereniging vernielingen gepleegd. Ze vernielden met een lange paal een ruit van de tribune. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze een verklaring hebben afgelegd. Alle zes zijn ze doorgestuurd naar bureau HALT.

Politie houdt man aan voor vernieling

TILBURG Maandagochtend rond 09.55 uur heeft de politie op de Oude Markt een 31-jarige Tilburger aangehouden. De man vernielde een ruit van de auto van een 43-jarige automobilist uit Nuenen. De Tilburger had onenigheid met de man uit Nuenen omdat hij te hard door een voetgangersgebied reed. Hierop maakten zij gebaren naar elkaar. De verdachte werd kwaad en vernielde met een hondenriem een ruit van de auto. De man is meegenomen naar het bureau waar hij een verklaring heeft afgelegd.

Politie zoekt getuigen beroving

TILBURG: In de nacht van zondag op maandag is rond 00.45 uur een 19-jarige vrouw uit Tilburg beroofd op de Korvelseweg. De vrouw fietste, samen met een 21-jarige man uit Riel en een 41-jarige man uit Tilburg, op de Korvelseweg richting Goirle. Een onbekende jongen reed voorbij op een brommer en rukte het tasje van het slachtoffer haar schouder. Vervolgens ging hij er vandoor richting het Fokkerhof.

De dader is een getinte jongen tussen de 16 en de 20 jaar oud. Hij droeg een grijs shirt met een zwarte opdruk en een spijkerbroek. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de beroving. Zij kunnen contact opnemen met Politie Tilburg op 0900-8844. Ook is er zondag een SMS-Alert bericht uitgegaan om de dader zo snel mogelijk te vinden.

Auteur: Ilse Matthijsen