Van Agt decoreert Hein Verbruggen

Service medical

Aigle- Bij zijn aantreden als voorzitter de UCI (wereldwielerbond) werkten daar anderhalve man en een paardenkop. Thans is deze organisatie uitgebouwd tot een instituut waar 70 mensen werken.
Oud-premier Dries van Agt heeft altijd een voorkeur voor de fietssport aan de dag gelegd. Als student fietste hij op zijn sportfiets al naar Bordeaux. In 1980 huldigde Dries van Agt op de Champs Elysées, naast Jacques Chirac, de Nederlandse tourwinnaar Joop Zoetemelk.
In de voorbije week speldde de oud-premier als erevoorzitter van de Stichting Service Médical de zilveren Service Médical speld op de revers van Hein Verbruggen, die zijn wielerloopbaan ooit begon als marketing manager van de firma Mars. Verbruggen bouwde in Aigle (Zwitserland) een wereld wielercomplex. Dit centrum geldt als thuisbasis van het mondiale wielrennen met een wielereducatieve pijler en een modern trainingscentrum.
Eerder kregen Amstel Gold Race organisator Herman Krott, de voorzitter van de Nederlandse sportpers Charles Taylor en Tour-de-France arts dr. Gérard Porte deze onderscheiding voor hún bijdrage aan de sportgeneeskunde


-------------