Gemeente Bussum

Vol en gezellig programma Bussum Cultureel
KinderKunst2-website.JPG

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september wordt het nieuwe culturele seizoen geopend met de vierde editie van Bussum Cultureel. Een evenement met een vol programma van diverse muziekoptredens, voorstellingen, openluchtfilm en een gezellige markt met alles erop en eraan.

Vrijdagavondspektakel
Bussum Cultureel 2006 begint net als het voorgaande jaar op de vrijdagavond. Nieuw is dat de activiteiten deze avond plaatsvinden op het terrein van Fort Werk IV op de Dr. A. Kuyperlaan, naast Spant! Daar wordt alles uit de kast gehaald voor een spetterende openingsavond.
Binnen de gezellige entourage van het fort wordt er optredens verzorgd door o.a. de Levende Jukebox, bekend van de Parade, verhalenverteller Willem de Ridder en de cellistengroep Sundqvist. Vernissage verzorgt de aankleding en de hapjes, de garantie voor een gezellige avond. Bij onverhoopt slecht weer gooit Spant! haar deuren open. Het terrein is om 19.00 uur open. De avond is rond 23.00 uur afgelopen.

Zaterdag
Op zaterdag 2 september is er van 10.00 uur 's ochtends tot 's avonds laat weer van alles te doen op het Wilhelminaplantsoen. De Bussumse culturele verenigingen en instellingen presenteren zich met kraampjes en optredens en er is een boekenmarkt. Verschillende instellingen organiseren kunstactiviteiten voor kinderen, waaronder het KinderKunst Atelier. Ook de kunstweek van de Stichting Artes gaat van start met diverse kunstzinnige activiteiten in het centrum van Bussum. Wethouder Herman Schoon zorgt om 12.00 uur voor het officiële tintje van de dag met een `openings'speech.

Live music for wildlife
De Stichting Wild-live verzorgt op het grote podium weer muziekoptredens voor het goede doel, onder de noemer `Live music for wildlife'. Het spektakel start rond 15.30 uur met de coverband Op Sessie. Daarna is er een zeer bijzondere bijdrage van Jazzclub Langs de Lijn gevolgd door een optreden van de gelegenheidsband Co Company. Het sluitstuk wordt gevormd door jong aanstormend talent tijdens 'Schoolbands for Wild-live'. Achtereenvolgens zullen Another Life Lost, Two Way Radio en Fubroz het podium bezetten.

Openluchtfilm
's Avonds is het ouderwets genieten van de openluchtfilm verzorgd door het Filmhuis. U kunt kijken naar de film `Inside Man' van Spike Lee. Een spannende en onderhoudende film met in de hoofdrol Denzel Washington, Jodie Foster, Clive Owen en Morgan Freeman. De film is geschikt bevonden voor 12 jaar en ouder.

Bussum Multiculinair
De hele dag door zijn er multiculinaire hapjes verkrijgbaar: Grieks, Peruaans, Portogees, Spaans, Thais en Marokkaans.

Kindervoorstellingen
Om 11.00 en 16.00 uur kunnen kinderen vanaf vier jaar genieten van een gratis voorstelling in Spant!. Het gezelschap Teatro Munganga speelt het programma Liedjes, Beelden & Co.

Programmaboekje
Vanaf ongeveer twee weken voor Bussum Cultureel 2006 is het programmaboekje met alle informatie over het evenement te krijgen op het gemeentehuis en bij de bibliotheek.