Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 24 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 24-07-2006

Inbraak, drankcontroles en vernielers bekennen

Inbraak woningbouw

Wormerveer, maandag 24 juli 2006, 02:16 uur.

De politie onderzoekt een inbraak bij de woningbouwvereniging aan het Dick Laanplein. Men heeft aan de zijkant van het pand een ruitje ingeslagen, vervolgens een muur beklommen en een raam geopend waardoor men naar binnen is gegaan. Vanaf de receptiebalie werdt een computermonitor meegenomen. De afdeling forensische opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Doorrijder met drank op

Purmerend, zondag 23 juli 2006, 22:01 uur.

De politie heeft een 40-jarige man uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van doorrijden na een aanrijding en rijden met drank op. Na een melding dat er iemand was weggereden na een aanrijding op de Schapenmarkt, waarbij een personenauto van voor naar achteren zwaar beschadigd was, werd een zoekactie gehouden. Na onderzoek bleek de vermoedelijke bestuurder van de auto te wonen op de Banning Cockgracht waar ook het beschadigde, door de dader gebruikte, voertuig voor de deur stond. Daar werd niet gereageerd op aanbellen en dergelijke zodat de agenten genoodzaakt waren de deur te forceren. Binnen werd de Purmerender aangetroffen en aangehouden. Bij een ademanalyse bleek dat de man bijna vier maal (1,92 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijbewijs kwijt

Middenbeemster, 22-24 juli 2006

Het verkeershandhavingsteam heeft afgelopen weekend bezoekers van de feestweek op het rijden onder invloed gecontroleerd. Een 63-jarige man uit Twisk en een 19-jarige man uit Spijkerboor moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze veel te veel gedronken hadden. Tegen vier andere drankrijders is proces-verbaal opgemaakt. Zaterdag- en zondagnacht werden op de Middenweg in totaal 268 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.

Onder invloed

Edam, 22/23 juli, 20:30-00:00 uur

Tijdens een alcoholcontrole op de Provincialeweg hebben agenten van het verkeershandhavingsteam zondagavond twee bestuurders aangehouden. Een 43-jarige man uit Hobrede en een één jaar jongere man uit Winkel zaten beide met een slok op achter het stuur en kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. In totaal werden 320 automobilisten gecontroleerd.

Vier drankrijders

Zaandam, 22-24 juli, 02:05 uur

Afgelopen weekeinde werden in Zaandam vier drankrijders aangehouden. Twee van hen, een 38-jarige automobiliste uit Utrecht en een 35-jarige Bulgaar hadden bijna vier keer zoveel drank op als toegestaan en moesten hun rijbewijs inleveren. De twee werden aangehouden tijdens controles op de Peperstraat en de Nicolaasstraat.

Op de Burcht werd zondagochtend vroeg een 26-jarige man uit Den Haag aangehouden. Voorbijgangers waarschuwden de politie dat een automobilist op het parkeerterrein aan het racen was. Nadere controle wees uit dat de bestuurder onder invloed verkeerde. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Vernielers bekennen

Landsmeer, maandag 24 juli 2006.

De politie heeft naar aanleiding van de vernieling van een fiets bij een supermarkt op de Nieuwe Gouw een onderzoek ingesteld. Op 16 juni werd door getuigen gezien dat een groep jongelui om een geparkeerde fiets stond. Toen de groep vervolgens weg liep bleek dat het voertuig grondig in elkaar was getrapt. Van een groep jongeren uit Amsterdam werden kort na de vernieling de persoonsgegevens door agenten vastgelegd. Op dat moment kon niet worden vastgesteld welke jongeren van de groep vernielingen hadden gepleegd. Uit nader onderzoek bleek dat ten minste twee 16-jarige jongens op camerabeelden te zien waren terwijl zij de fiets vernielden. Beide verdachten hebben een verklaring afgelegd waarin zij de vernieling bekenden. De politie wil meerdere aanhoudingen zeker niet uitsluiten.