Gemeente Gilze en Rijen

21 juli 2006

Gilze en Rijen sluit zich aan bij politieproject SMS-alert

Het college van Gilze en Rijen heeft besloten aan te sluiten bij het politieproject SMS-Alert. Dit alarmeringssysteem werd ruim een jaar geleden in de Tilburgse wijk Reeshof opgestart en bleek een groot succes te zijn.

Doel van SMS-Alert is de communicatie met de burgers te verbeteren en hen bij de veiligheid in hun buurt te betrekken. De politie informeert de deelnemende burgers met een SMS-bericht over een inbreker die in de buurt gesignaleerd is of een kind dat wordt vermist. De opzet is dat dit aanwijzingen oplevert, die tot een snelle aanhouding van de inbreker of opsporing van het kind zullen leiden. Het is niet de bedoeling dat de wijkbewoners zelf actief de straat opgaan om straatrovers en inbrekers aan te houden.

Behalve dat een gericht SMS-bericht veel extra ogen en oren oplevert, kan SMS-Alert ook worden ingezet om bijvoorbeeld preventietips te verstrekken.

Alle inwoners van Gilze en Rijen ontvangen rond oktober 2006 informatie over het project door middel van een brief en advertenties in het weekblad Gilze en Rijen.

Top