Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 24 juli

* NEGENHONDERDDERTIG EURO VOOR RIJDEN ONDER INVLOED

KRALINGEN-CROOSWIJK - Politiepersoneel heeft zondagmorgen vroeg op de Bosdreef een 24-jarige Portugees bekeurd voor het rijden onder invloed. De man werd na overleg met de Officier van Justitie een boete van 930 euro aangeboden. De man bleek na ademanalyse 1.7 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Helaas had de verdachte niet genoeg geld bij zich en werd zijn auto in bewaring genomen totdat hij de openstaande boete komt betalen.

Uitgave zondag 23 juli

* MAN MET GEWELD AANGEHOUDEN VOOR RIJDEN ONDER INVLOED

Politiepersoneel heeft in de nacht van zaterdag op zondag, met gebruik van het vuurwapen, een 37-jarige inwoner uit Dordrecht aangehouden. De verdachte reed op de IJsselmondse Randweg in een auto waarvan het mistachterlicht brandde. Toen surveillerend politiepersoneel de man staande hield en hem inlichtte over het gebruik van zijn mistlicht constateerden zij dat de man naar alcohol rook. Hierop werd van de man een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij werd hierna aangehouden. De man gaf vervolgens een naam op en pakte uit zijn auto zijn rijbewijs. Op dat moment ging hij er echter, met auto, als een speer vandoor. Direct werd een achtervolging ingesteld. Op de de IJsselmondse Randweg terhoogte van de Greenery werd door de verdachte zijn 26-jarige bijrijdster uit Nijmegen, uit de auto geduwd waarna hij alleen zijn vluchtpoging voortzette.

Op de kruising van de Rotterdamseweg met de Populierenlaan verloor de man de macht over het stuur en kwam tegen een ANWB - paal tot stilstand. Inmiddels beschikte het politiepersoneel over de informatie dat de man mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. De verdachte werd vervolgens met gebruik van het dienstwapen aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Uit onderzoek bleek vervolgens dat de verdachte een valse naam had opgegeven. De eigenaar van déze naam staat als vuurwapen gevaarlijk bekend, de eigenlijke verdachte niet. De man is voor nader verhoor ingesloten. De vrouw raakte niet gewond.

Uitgave zaterdag 22 juli

* BROMFIETSER GEWOND NA AANRIJDING
OUDE-TONGE - Een 16-jarige bromfietser, afkomstig uit Dirksland, is vrijdagavond rond kwart voor zeven op de Langeweg gewond geraakt nadat hij in botsing was gekomen met een auto. De jongen reed, vanaf een oprit, plotseling de weg op. Hierdoor kon de 67-jarige automobiliste uit Nieuwe-Tonge, de jongeman niet meer ontwijken. Door de aanrijding kwamen zowel de bromfietser als de automobiliste met hun voertuigen in de naast gelegen sloot terecht. Aan de jongen werd door personeel van de traumaheli eerste hulp verleend. Hij werd vervolgens met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus MC. De automobiliste raakte licht gewond.


* CONTROLE OP STRAATRACERS
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie heeft in samenwerking met de politie van het wijkteam, in de nacht van vrijdag op zaterdag ruim vijftig automobilisten gecontroleerd op de parkeerplaats bij een fastfoodbedrijf aan de Borgtweg. Dit alles nadat er regelmatig meldingen waren binnengekomen van racende automobilisten op de parkeerplaats. Tijdens de controle werden 15 bestuurders bekeurd voor diverse overtredingen.


* JONGENTJE VERDRONKEN
In de Zevenhuizerplas is vrijdagmiddag rond kwart voor vijf een 7-jarige jongen uit Rotterdam verdronken. Het slachtoffertje was met zijn broer en zijn vader op het strand. Rond kwart voor vijf uur moesten er boodschappen worden gedaan. Het 7-jarige ventje koos ervoor om bij het water te blijven waarna de vader en de andere zoon om een boodschap gingen bij de aldaar aanwezige supermarkt. Een 24-jarige Rotterdammer ontdekte het slachtoffertje in het water, waarna direct de hulpdiensten werden gealarmeerd. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het Erasmus MC en overleed daar in de loop van de avond.


* MAN ONWEL NA ROOKONTWIKKELING
Een 46-jarige Rotterdammer is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond twee uur in zijn woning aan de Van Reynstraat onwel geworden als gevolg van een stevige rookontwikkeling na een korte brand. De man werd door personeel van de ambulance gereanimeerd waarna hij met een spoedtransport werd overgebracht naar het Erasmus MC. De overige bewoners van de portiekwoningen verbleven enige tijd buiten in verband met de rookontwikkeling. Nadat door de brandweer alles was vrijgegeven keerde een ieder terug. Door personeel van de Technische Recherche wordt een nader sporenonderzoek in gesteld naar de oorzaak van de brand.


* POLITIE BEKEURT SNELHEIDSOVERTREDER
Personeel van de verkeerspolitie hebben een 27-jarige man uit Antwerpen (België) aangehouden omdat hij op de A13 de snelheid met 77 kilometer per uur had overschreden. Waar de man reed, mocht hij maximaal 90 kilometer per uur rijden. In overleg met de Officier van Justitie moest de man terstond een boete van 900 euro betalen. Deze is voldaan.


* MAN ZWAAR GEWOND NA VECHTPARTIJ; GETUIGENOPROEP

Politiepersoneel heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half drie, een 29-jarige Rotterdammer zwaar gewond aangetroffen op de Spinozaweg. De man, die slachtoffer is geworden van een vechtpartij, is opgenomen in het MCRZ- locatie Zuiderziekenhuis. De man werd op diverse plaatsen van zijn lichaam geslagen en geschopt en met een baksteen op zijn hoofd geslagen. In het ziekenhuis ontdekte verplegend personeel dat de man eveneens diverse steekwonden had. De recherche van district Feijenoord-Ridderster is opzoek naar getuigen van deze vechtpartij. Bent u getuige geweest of heeft u andere informatie met betrekking tot dit misdrijf, neemt u dan kontact op met telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem telefoonnummer 0800-9000.


* MAN AANGEHOUDEN NA SCHIETINCIDENT
Politiepesoneel van district Rotterdam-West heeft vrijdag rond het middag uur een 27-jarige Rotterdammer aangehouden die kort ervoor zijn vriendin per ongeluk in haar bilpartij had geschoten. Het tweetal bevond zich in een woning aan de Baardsestraat toen de man aan zijn 20-jarige vriendin een pistool liet zien. De vrouw, die op haar buik op bed lag hoorde vervolgens een doffe klap en voelde pijn in haar buik. Tijdens het showen van het pistool was dit afgegaan. Het slachtoffer werd opgenomen in het Erasmus MC. Gewaarschuwd politiepersoneel stelde vervolgens een onderzoek in de woning in waarbij het pistool en een alarmpistool werden aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werden ruim 160 xtc pillen aangetroffen. Ook deze werden in beslag genomen. De man is ingesloten voor nader verhoor.


* ZEER GROTE BRAND IN NOLENSSTRAAT
Met groot materieel heeft de brandweer in de nacht van vrijdag op zaterdag een brand bestreden in de Nolensstraat. Rond half vier brak op de zolderverdieping van een pand brand uit. Hierdoor kregen een 18-jarige meisje en haar 21-jarige vriend ademhalingsproblemen. Zij werden voor behandeling overgebracht naar het IJsselland Ziekenhuis. Tien woningen werden uit voorzorg ontruimd. Tijdens de bluswerkzaamheden raakten 2 brandweerlieden 'oververhit' waarna zij werden behandeld door aanwezig ambulancepersoneel. rond kwart voor zes werd door de brandweer het sein 'brandmeester' gegeven. Door de Technische Recherche wordt een nader onderzoek ingesteld naar deze brand.