Ingezonden persbericht


Persbericht

HYPERION SOLUTIONS TEKENT WERELDWIJDE OEM-OVEREENKOMST MET INFORMATICA

Nieuwegein, 24 juli 2006 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA) en Hyperion (NASDAQ: HYSL), toonaangevend aanbieder van Business Performance Management (BPM) software, hebben een wereldwijde OEM-partnerovereenkomst gesloten. Door het gebruik van Informatica's technologie kunnen klanten van Hyperion een bewezen data integratieplatform inzetten om Hyperion System 9 te integreren met een groot aantal enterprise databronnen, zoals data warehouses en ERP-, CRM- en legacy transactiesystemen.

Dankzij de OEM-partnerovereenkomst kunnen klanten van Hyperion Informatica's data integratieplatform PowerCenter gebruiken met de PowerCenter Connect-software voor synchronisatie met SAP, Peoplesoft, Siebel en andere ERP-systemen. Hyperion zal de Informatica-software onder het eigen merk op de markt zetten, licenseren en ondersteunen.

"Door de toename van complexe enterprise informatie-omgevingen en de groeiende datavolumes is enterprise data integratie belangrijk bij de inzet van Business Performance Management", aldus Robert Gersten, chief development officer bij Hyperion. "Door samen te werken met een toonaangevend bedrijf in data integratie biedt Hyperion zijn klanten als enige een uitgebreid data integratieplatform als integraal onderdeel van de performance management-oplossing."

"Hyperion en Informatica hebben een lange en succesvolle relatie met elkaar opgebouwd", aldus Erik Jan ten Bruggencate, country manager bij Informatica Nederland. "Het uitbouwen van ons partnerschap zal de klanten van Hyperion uiteindelijk het meeste voordeel opleveren. Zij kunnen de business value vergroten door alle aanwezige bedrijfsinformatie effectief te integreren en te benutten wanneer zij Hyperion System 9 inzetten."

Details over productplannen van Hyperion over het gebruik van Informatica's technologie worden in het najaar van 2006 aangekondigd.

(246 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een marktleider op het gebied van software voor enterprise data integratie. Dankzij Informatica's producten zijn bedrijven in staat om bedrijfsdata toegankelijk te maken en deze te integreren, consolideren en migreren tussen alle verschillende systemen en processen. Op deze manier wordt de complexiteit verminderd, consistentie verzekerd en de business voorzien van waardevolle informatie. Meer dan 2.600 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica voor al hun behoeftes op het gebied van enterprise data integratie. Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040 235 46 00
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com