Politiebericht Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 24-07-2006

Spijt

ZEIST- Op zondagochtend kreeg een vernieler al snel spijt van zijn daad. Omstreeks 07.00 uur kreeg de politie de melding van een vernieler dat hij een ruit vernield had. Agenten gingen ter plaatse en troffen op de Laan van Vollenhove de 27-jarige melder uit Assen aan. De man gaf aan dat hij een fiets door een ruit had gegooid van een woning en nu spijt had. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Ruzie

ZEIST- Op zondagmiddag werden vechtende jongeren aangehouden.

Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat er voor het zwembad aan het Badmeester Schenkpad een aantal jongeren met elkaar aan het vechten waren. De badmeesters waren al tussenbeide gekomen en hadden de partijen gescheiden. De politie werd gewaarschuwd en hoorde het verhaal aan. Het bleek dat er even daarvoor een woordenwisseling was geweest tussen de jongeren wat gesust werd. Even later liep het alsnog uit tot een handgemeen buiten het zwembad. Een jongen raakte gewond aan zijn gezicht door klappen.

In totaal werden 5 jongeren aangehouden van beide partijen. Deze jongeren, in de leeftijd van 15 tot 17 jaar uit Zeist en de Bilt, zijn ingesloten voor nader verhoor.