Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

24-7-2006

Minister Dekker (VROM) en staatssecretaris Ross-van Dorp van VWS hebben de Zilveren Woonladder ingesteld, een prijsvraag voor vernieuwende initiatieven voor de onderkant van de woningmarkt. De prijsvraag wil vernieuwende praktische oplossingen stimuleren voor de huisvesting van ex-gedetineerden, verslaafden, risicojongeren en mensen die wegens overlast of schulden uit hun huis zijn gezet. Medewerkers van woningcorporaties, gemeenten en andere organisaties kunnen tot 22 september 2006 meedingen naar de Zilveren Woonladder en een geldprijs van tienduizend euro.

Goede huisvesting alleen volstaat niet voor de onderkant van de woningmarkt. De juiste zorg en begeleiding van bijvoorbeeld ex-gedetineerden, verslaafden en risicojongeren is onontbeerlijk. "Met de Zilveren Woonladder roep ik op tot spraakmakende projecten voor het souterrain van de woningmarkt. Ik daag de corporatiesector uit om te laten zien wat ze als maatschappelijk ondernemer in huis hebben. Alle woonvormen aan de onderzijde van de woningmarkt zijn wat mij betreft bespreekbaar," aldus minister Dekker.
De prijsvraag heeft dit jaar als thema: 'hoe realiseer je draagvlak bij omwonenden?'. Tien projecten worden genomineerd, maar er is slechts één uiteindelijke winnaar. Het winnende project ontvangt een symbolisch aandenken en een geldprijs van tienduizend euro, te besteden aan het ingediende project of een aanverwant initiatief.

Download


Zie het origineel

Download de voorwaarden voor deelname op: www.sev-realisatie.nl De stichting Experimenten Volkshuisvesting (SEV) probeert beleid en uitvoering voor wonen, zorg en leefomgevingbeter op elkaar af te stemmen.

Zie ook


Zie het origineel

Dossier Visie op de woningmarkt