2e persbericht van zondag 23 juli 2006

Eindhoven, 23-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling

Zondagmorgen om 4.50 uur heeft de politie in de Kerkstraat een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Kort daarvoor had hij zonder enige aanleiding twee Eindhovense vrouwen van 20 en 23 jaar uitgescholden en vervolgens de jongste geslagen. Zij raakte hierdoor even buiten westen. Aan de hand van de getuigenis van de 23-jarige wist de politie niet veel later de geweldpleger aan te houden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan van deze mishandeling.

Eindhoven: Mobiele telefoon kwijt na straatroof

Een 24-jarige fietser uit Eindhoven werd zondagmorgen omstreeks 3.00 uur door twee onbekende personen tot stoppen gedwongen. Dat gebeurde op de Veldmaarschalk Montgomerylaan, ter hoogte van de Byrdstraat. Een van de twee wist de mobiele telefoon van slachtoffer af te pakken. Vervolgens reden de overvallers met hun scooter weg in de richting van de Byrdstraat. Van een van de overvallers is bekend dat hij een blanke huid heeft en donker haar. Zijn lengte is ongeveer 1.90 m. Hij droeg verder een spijkerbroek.

Eindhoven: Politie houdt dronken bestuurder aan, rijbewijs ingevorderd

Een 30-jarige bestuurder uit Made werd zaterdagavond omstreeks 11.00 uur door de politie op de Geldropseweg aangehouden. Hij blies een promillage van 1,4. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Eindhoven: Politie houdt drie vandalen aan

In de Looiakkerstraat heeft de politie omstreeks 4.55 uur vier Eindhovenaren aangehouden in de leeftijd van 17, 18 (2x) en 19 jaar. Volgens getuigen had het viertal ter hoogte van de Stratumsedijk kiezels uit een plantenbak gehaald en tegen een auto gegooid. Vervolgens hebben ze met een fiets gegooid. Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal computer uit woning

In een woning aan de Deurneseweg is tussen zaterdag 22.30 en zondag 4.15 uur ingebroken. Weggenomen zijn een computer en een computerbeeldscherm. Het is onbekend hoe de inbraak heeft plaatsgevonden.

Geldrop: Kajuitboot met trailer gestolen

Tussen zaterdag 21.00 en zondag 12.15 uur is er een kajuitboot en de trailer waar het vaartuig op stond gestolen. De boot met bijbehorende trailer stond geparkeerd in de Dwarsstraat. Het gaat om een stalen motorkruiser met een lengte van ruim 8 meter en een breedte van 2,60 meter. De kleur is beige met blauw. De boot heeft een roestvrij stalen reling. De achtersteven is voorzien van een blauw zeil. De zwarte trailer is voorzien van 4 luchtbanden.