Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 23 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 23-07-2006

Met onder meer: jonge automobilist gewond, burenruzie en autodief aangehouden.

Brand sportcomplex

Wormerveer, vrijdag 21 juli 2006, 22:10 uur.

De politie onderzoekt een brand in een sportcomplex van een voetbalvereniging aan de Wandelweg. Na vermoedelijke een gasexplosie in een opslagruimte brak brand uit. Een zijgevel van het 'ballenhok' was geheel weggeblazen. De brandweer wist de schade tot de directe omgeving van de opslagruimte te beperken. De afdeling forensische opsporing stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de ontploffing.

Schennispleger

Zaandam, zaterdag 22 juli 2006, 00:21 uur.

De politie heeft een 55-jarige Zaandammer op de Dodonaeusstraat aangehouden die wordt verdacht van het plegen van schennis. De man jonge vrouwen hebben gevolgd en in het zicht van hen onzedige handelingen bij zichzelf hebben verricht. De verdachte werd op signalement in de omgeving aangehouden en ingesloten.

Verwarde man

Purmerend, vrijdag 21 juli 2006, 23:49 uur.

Een 34-jarige verwarde man uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van het lastigvallen van een meisje. Op vrijdagmiddag meldde een 15-jarige Purmerendse dat zij was achtervolgd van de Koemarkt naar het station door een man op een fiets die haar aansprak en ongewild aanraakte. De man werd toen niet aangetroffen maar tegen middernacht kwam er een melding van de Luitje Broekemastraat dat een verwarde man hevig op zoek was naar een vrouw. Nu werd de man wel aangetroffen, aangehouden en vervolgens ingesloten.

Wormer tuig

Wormer, juli 2006.

De politie heeft een jongen van 15 jaar uit Wormer aangehouden die wordt verdacht van het plegen van vernielingen in het Wormer- en Jisperveld waarbij op een bord 'Wormer tuig' was geschreven. Een 15- en een 13-jarige plaatsgenoot van hem legden vrijwillig verklaringen af aan het politiebureau. De laatste twee bekenden brandstichtingen en vernielingen waarvoor zij verwezen worden naar bureau Halt voor het ondergaan van een straf. De derde verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Hij werd de volgende dag na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bedreiging en verzet

Zaandam, zaterdag 22 juli 2006, 07:33 uur.

De politie heeft zeven mannen aangehouden als verdachten van bedreiging van een bewoner van een woning aan de Zilverling. Drie mannen van 51, 38 en 30 jaar oud zijn woonachtig in Oostzaan, twee van 34 en 20 jaar oud komen uit Amsterdam en een 40- en 23-jarige verdachte zijn Zaandammers. Bij één van de mannen werd een stroomstootwapen aangetroffen en in beslag genomen. Een andere man had een groot mes bij zich en ook in een voertuig werd een mes aangetroffen. Diverse betrokkenen verzetten zich tegen aanhouding en er moest er één met hulp van peperspray onder controle worden gebracht. Uit onderzoek bleek dat zowel vermeende bedreigers als bewoners van de Zilverling waren aangehouden. De oorzaak van het conflict bleek een familieruzie en alle verdachten werden heengezonden. Van het gebeurde wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autodief aangehouden

Purmerend, zaterdag 22 juli 2006, 15:58 uur.

Een 20-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden als verdachte van autodiefstal. Een als gestolen geregistreerde auto zou in Zaandam rondrijden en politiemensen op straat keken naar het voertuig uit. In Purmerend zagen agenten de auto over de Laan der Continenten rijden en probeerden hem te laten stoppen. De bestuurder ging er echter met grote snelheid vandoor waarbij diverse verkeersregels en tekens werden genegeerd. Op de kruising van de Verzetslaan met de Waterlandlaan was de auto tegen een boom en een paal op gereden en ging de bestuurder er hardlopend vandoor. Met hulp van getuigen kon de verdachte in een steeg achter de Speelwagenstraat worden aangehouden. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf veiliggesteld voor sporenonderzoek door forensische opsporing.

Burenruzie

Krommenie, zaterdag 22 juli 2006, 21:53 uur.

De politie heeft bij een in een vechtpartij ontaarde burenruzie vier mannen en twee vrouwen aangehouden. Een al langer slepend burengeschil ontaardde zaterdagavond in stokslagen, klappen, schoppen en hondenbeten. De gewonden werden eerst naar de eerste hulp in het ziekenhuis gebracht en later aan het politbureaus ingesloten. Twee honden werden later door een agent van de hondenbrigade in beslag genomen en per dierenambulance overgebracht naar een asiel. De betrokken zijn zondag na verhoor heengezonden en de honden, die een zeer vriendelijk karakter bleken te hebben, zijn teruggegeven aan de eigenaar.

Dronken man vervelend

Zaandam, zondag 23 juli 2006, 00:30 uur.

De politie heeft een 36-jarige man aangehouden die een portier had bedreigd en meerdere malen zeer vervelend was geweest bij diverse horecagelegenheden op het Damgebied. Omdat de zichtbaar dronken man ondanks vorderingen van het politie horecatoezicht niet weg wilde gaan werd hij aangehouden en ingesloten. In de loop van de dag werd de man met enkele bekeuringen in vrijheid gesteld. Een 40- en een 42-jarige Zaandammer werden in het horecagebied aangehouden wegens belediging van een politieambtenaar. Eén kon vertrekken met een bekeuring voor belediging, de ander kreeg ook een boete wegens openbare dronkenschap.

Jonge automobilist gewond

Middenbeemster, zondag 23 juli 2006, 05:41 uur.

Een 15-jarige jongen uit Purmerend is gewond geraakt toen hij als bestuurder in de auto van zijn vader een ongeval veroorzaakte. De jongen reed op het gedeelte tussen de Rijperweg en de Dirck van Osslaan toe hij vermoedelijk de macht over het stuur verloor. Een boom aan de rechterzijde van de weg werd gevlakt en de auto belandde in de sloot waar een duiker werd geramd. In de vlucht werd ook een oprit naar een brug en een beschoeiing beschadigd. De jongen werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en het voertuig werd, vermoedelijk total loss, door een takelbedrijf afgevoerd. In het ziekenhuis werd van de verdachte bloed afgenomen dat wordt opgestuurd naar het forensisch laboratorium voor onderzoek op alcohol. De moeder van de Purmerender is van het gebeuren in kennis gesteld.

Man gewond

Assendelft, zondag 23 juli 2006, 03:36 uur.

De politie heeft een 66-jarige Zaandammer en zijn 30-jarige, eveneens in Zaandam wonende zoon aangehouden. Naar aanleiding van een huiselijke ruzie op de Crullen Weer heeft de politie vannacht een onderzoekje ingesteld. Er zou tussen vader en zoons over en weer zijn geslagen in de woning van een 31-jarige zoon. De 31-jarige man liep buiten rond terwijl hij bloedde maar weigerde enige hulp te aanvaarden. Later werd de man slapend of buiten kennis op de Blauwe Ring aangetroffen. Per ambulance werd de man naar het ziekenhuis gebracht. Nadat bekend werd dat de toestand van de man zorgwekkend was zijn de twee mannen aangehouden en ingesloten. De afdeling forensische opsporing stelt in de woning een sporenonderzoek in. De recherche onderzoekt de toedracht.