Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Arnhemmers verdacht van diefstal boodschappen

Publicatiedatum: 23-7-2006 11:29:43

Elst - Twee Arnhemmers (41 en 45 jaar oud) zijn vrijdagmiddag aangehouden in Elst. De twee worden verdacht van diefstal van een winkelwagen vol boodschappen. De twee verlieten een winkel aan de Radeckerstraat via de ingang. Winkelpersoneel zag dit en ging achter de mannen aan. Buiten de winkel zag men dat de twee de goederen in een auto aan het laden waren. De twee werden aangesproken, waarbij de 41-jarige man wegliep. Hij is even later door andere personeelsleden aangehouden. De andere Arnhemmer werd eveneens aangehouden. Beide mannen zijn overgedragen aan de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duivense bromfietser aangehouden

Publicatiedatum: 23-7-2006 11:29:14

Duiven - Een 20-jarige Duivenaar is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woonplaats aangehouden. Agenten zagen de man zonder helm rijden over de Goudhaanstraat en de Visserlaan. Hij werd staande gehouden. De Duivenaar en de bromfiets werden voor een controle naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek het voertuig teveel vermogen te hebben. Tevens kon de Duivenaar geen legitimatie- en verzekeringsbewijs voorleggen. Het vermoeden bestaat dat de bromfiets afkomstig is van diefstal. Dit wordt onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bekeuringen voor bromfietsers

Publicatiedatum: 23-7-2006 11:28:43

Elst - Twee op een brommer rijdende Elstenaren (17 en 18 jaar oud) zijn vrijdagavond bekeurd in hun woonplaats. Een motoragent zag de twee zonder helm rijden over de Taminiausingel in Elst. De 18-jarige stuurde en de ander was passagier. Beiden kregen een bon voor het ontbreken van een helm. Daarnaast kreeg de bijrijder een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren. De bestuurder kreeg een extra bon, omdat hij aan de verkeerde kant van een verkeerszuil had gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huiselijk geweld

Publicatiedatum: 23-7-2006 11:28:11

Duiven - Een 38-jarige Duivenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht daar zijn vriendin en haar zoon te hebben mishandeld. Het drietal zou om nog onduidelijke reden ruzie met elkaar hebben gekregen en daarbij zou geslagen en geschopt zijn. Bij de ruzie raakten moeder en zoon (licht)gewond.
Elst - Een 39-jarige Elstenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. Die nacht hadden de twee in hun woning ruzie met elkaar gekregen. Mogelijk was er drank in het spel. Tijdens de ruzie zou de Elstenaar zijn partner aan de haren hebben getrokken en woordelijk hebben bedreigd. De vrouw verliet de woning en schakelde de politie in. Agenten zijn naar de woning gegaan en hebben daar de man aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto over de kop; één gewonde

Publicatiedatum: 23-7-2006 11:27:40

Heteren - Een 19-jarige inwoner van Renkum is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Polderstraat in Heteren. De jongeman zat als passagier bij een 21-jarige plaatsgenoot in de auto. De twee reden over de Polderstraat, komende uit de richting van de Flessestraat. De bestuurder had niet voortdurend zijn voertuig onder controle. Hij reed over de rotonde, sloeg over de kop en kwam in de berm - op de kop - tot stilstand. De auto is total loss. Voor zover bekend raakte de bestuurder niet gewond bij het ongeval. De aard van het lestel van zijn passagier is nog onbekend; voor zover duidelijk is deze persoon niet voor medische behandeling naar het ziekenhuis geweest.
Na het ongeval ging er weer iets mis op de weg. Tijdens het omleiden van het verkeer moest een vrachtwagenchauffeur remmen, waarbij hij enkele kilos tuinbonen met water verloor. Hierdoor werd het wegdek glad. De chauffeur heeft de rommel van zijn vracht zelf opgeruimd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissenaar vertoont gevaarlijk rijgedrag

Publicatiedatum: 23-7-2006 11:27:05

Huissen - Tegen een 18-jarige automobilist uit Huissen is zaterdagochtend (rond 05.45 uur) proces-verbaal opgemaakt. Agenten surveilleerden die ochtend in de Vierakkerstraat in Huissen, toen zij
- en enkele andere voetgangers - snel opzij moesten om twee achteruitrijdende autos te ontwijken. Vlakbij de agenten keerden de autos. Het lukte de agenten niet om de eerste automobilist staande te houden, maar dat lukte wel bij de tweede bestuurder. Het bleek te gaan om een 18-jarige Huissenaar. Hij kreeg een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag. Hierna stapte de Huissenaar weer in zijn auto en reed weg richting de Helmichstraat, alwaar hij door andere agenten werd opgevangen. Daar kreeg hij nog een tweede bekeuring, omdat hij een éénrichtingsstraat via de verkeerde kant was ingereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---