Politieberichten Rijn & Venen, 12.10 uur

Utrecht, 23-07-2006

Ongevallen op de snelweg

VINKEVEEN Vrijdagmiddag hebben kort na elkaar en vlak achter elkaar twee ongevallen op de Rijksweg A2 richting Amsterdam plaatsgevonden.

Omstreeks 13.00 uur stuitte een surveillerende agent op een aanrijding waarbij vier personenautos betrokken waren. Ongeveer 100 meter daarvoor vond de tweede aanrijding tussen drie personenautos plaats. Beide aanrijding betroffen kop-staartaanrijdingen. Eén bestuurder is met een bloedneus en ter controle per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht vervoerd. Verder bleef het bij materiële schade.

Aanhouding dankzij getuige

MIJDRECHT Na een melding van een getuige, kon aan fietsendief worden aangehouden.

De politie werd omstreeks 00.50 uur gebeld nadat een getuige had gezien dat een man voor een horecagelegenheid op de Hofland een fietsslot had opengebroken en de fiets meenam. De getuige was achter de dief aangegaan en zo kon de politie hem gemakkelijk aanhouden. De man, een 24-jarige inwoner van Polen, is ingesloten.

Overval

MAARSSEN In de vroege morgen van zaterdag 22 juli zijn de bewoners van een woning aan het Kamelenspoor overvallen.

Omstreeks 00.45 uur betrapte één van de bewoners drie mannen in zijn woning. De mannen, die donkere kleding en gezichtsbedekking droegen, bedreigden de bewoners met wapens. Enige tijd later zijn zij weer vertrokken, met wat persoonlijke bezittingen. Het is onbekend in welke richting de mannen zijn vertrokken.

De politie beschikt vooralsnog niet over duidelijke signalement van de verdachten. Eén van de mannen had een donkere huidskleur. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Fietser gewond; getuigen gezocht

WOERDEN Op de kruising Nieuwstraat Westdam heeft vrijdagavond een aanrijding plaatsgevonden. Een fietser raakte gewond en de veroorzaker reed door. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat op de genoemde kruising een aanrijding tussen een fietser en scooterrijder had plaatsgevonden. Getuigen meldden dat een scooterrijder met een geel T-shirt en wit petje (zwarte Puch Zipp) met hoge snelheid uit de Nieuwstraat was komen rijden. Op de kruising met de Westdam reed ook net een 18-jarige fietser uit Kamerik. Een aanrijding was het gevolg en de fietser kwam hard ten val. Hierdoor raakte hij fors gewond aan zijn aangezicht. De fietser is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd.

De politie heeft het ongeval in onderzoek. Heeft u het ongeval ook zien gebeuren en/of weet u wie de scooterrijder is? Belt u dan met het politiedistrict Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.