1e persbericht van zondag 23 juli 2006

Eindhoven, 23-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan die persoon met de dood bedreigde

De politie hield zaterdagavond om 20.40 uur een 38-jarige Eindhovenaar aan op de Karel de Grotelaan. De man zou kort daarvoor op de Karel de V singel een 46-jarige automobilist die voor een rood verkeerslicht stond te wachten, met een vuurwapen hebben bedreigd. De automobilist gaf daarop gas en belde onmiddellijk hierna de politie. Aan de hand van een goed signalement wist de politie de man te traceren. Bij zijn aanhouding werd geen vuurwapen aangetroffen. Wel had de man vier bolletjes cocaïne bij zich. Het slachtoffer deed aangifte van deze bedreiging.

Eindhoven: Politie houdt verdachte van inbraak aan

Een 20-jarige Eindhovenaar is zondagochtend omstreeks 3.00 uur door de politie op de Floralaan West aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak(poging) in een bedrijf, gelegen aan de Sint Petrus Canisiuslaan. Een getuige alarmeerde de politie dat er mogelijk werd ingebroken in het genoemde bedrijfspand. Daarbij werd aangegeven dat er voor het pand een bestelwagen stond geparkeerd die mogelijk van de inbreker was. Korte tijd later zag de gealarmeerde politie, rijdend in een burgerauto, de bestelbus met hoge snelheid voorbij rijden over de Floralaan Oost. Op de kruising Floralaan West Roostenlaan reed de bus door rood. Kort hierna kon de bus staande worden gehouden en de verdachte worden aangehouden. Een raam van het bedrijfspand was ingeslagen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie betrapt inbreker op heterdaad

Op aangeven van een alerte buurtbewoner wist de politie zaterdagavond een inbreker om 21.50 uur op heterdaad te betrappen. Het voorval vond plaats in een woning aan de Kabelstraat. De verdachte is een 29-jarige Eindhovenaar. Toen de politie via de achterkant van de woning een kijkje kwam nemen, wilde de inbreker net de woning via de achterzijde verlaten. Bij het zien van de agenten vluchtte de man het huis weer in. Met politiehond betraden de agenten de woning, op zoek naar de inbreker. Uiteindelijk wist de surveillancehond de inbreker te vinden die zich schuilhield in een kast op zolder. In de huiskamer waren diverse spullen door de verdachte klaargelegd om te worden meegenomen, waaronder beeld- en geluidsapparatuur. De man is voor verder onderzoek ingesloten en wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan van vernielingen in zwembad

Zondagmorgen omstreeks 2.15 uur kon de politie een 15-jarige Eindhovense jongen aanhouden op het terrein van het zwembad aan de Vijfkamplaan. De jongen en een paar kompanen bevonden zich onbevoegd op het afgesloten terrein. Toen de politie arriveerde renden diverse personen weg en klommen over het hek om aan de politie te ontkomen. De verdachte kon echter wel op het terrein worden aangehouden. Er waren vernielingen aangericht en in het zwembad lag een vuilcontainer. Het zwemwater moet volledig ververst worden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Huiselijk geweld

Zondagochtend omstreeks 3.30 uur hield de politie op de Van Gorkumlaan een 36-jarige Eindhovenaar aan. Hij zou eerder die avond in hun woning in Tongelre zijn 30-jarige vriendin de keel hebben dichtgeknepen en op haar hoofd hebben geslagen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.