Gemeente Tilburg

21-7-2006
200.000e bezoeker van de kermis krijgt feestelijk arrangement Rogier van Oosterhout overhandigt eerste cheque op zondag

Elke 200.000e bezoeker van de Tilburgse kermis krijgt een feestelijk arrangement aangeboden. Dit is één van de vervolgacties die volgt op het bereiken van de mijlpaal van 200.000 inwoners die Tilburg begin dit jaar bereikte. Vreeman: Het idee is dat bezoekers van de kermis onze stad nader leren kennen. Omdat Tilburg vorig jaar ruim 1 miljoen kermisbezoekers mocht verwelkomen, wordt verwacht dat er vijf keer een arrangement wordt aangeboden.

Arrangement
Het arrangement bestaat uit twee hotelovernachtingen met ontbijt en diner op de dag van aankomst, een bezoek aan het Nederlands Textielmuseum, een VVV-wisseldiner bij een van de restaurants in de stad, een Tilburg-pakket met onder andere wandelroutes, een stadswandeling, fietsroutes en een boek over de geschiedenis van de Tilburgse kermis. Omdat de 200.000e bezoeker al in het weekend verwacht wordt, zal het eerste arrangement op zondag uitgereikt worden.

Vervolgacties
Al geruime tijd koerste Tilburg af op 200.000 inwoners. Deze mijlpaal werd begin dit jaar gevierd toen op 24 januari j.l. de 200.000ste inwoner, Sophie van Schaik, studente aan de Fontys Rockacademie, werd onthaald in het stadhuis van Tilburg. Daarna volgde een feestelijke huldiging plaats op het paleis-raadhuis van alle 200 Tilburgers die in de telling vlakbij de 200.000e zaten. Op festival Mundial trad Sophie van Schaik onlangs op met een Tanzaniaanse band om zo alvast iets van zichzelf terug te geven aan de stad en als vooruitblik op haar deelname aan de jubileumreis naar Tanzania. Met het district Same onderhoudt Tilburg een Stedenband, die dit najaar twintig jaar bestaat. Op festival Mundial gaf wethouder Gon Mevis al aan dat de delegatie eerst iets van Tilburg gaat brengen (ervaring en kennis) en dat bij terugkomst er weer een verrassing teruggebracht zou worden aan de inwoners van Tilburg. Ook naar het einde toe van het jaar zal nog een enkele keer de spot op de mijlpaal van 200.000 worden gericht.