Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen, 21-07-2006

Politie onderzoekt dierenmishandelingen
HOOGEVEEN Bij de politie zijn de afgelopen dagen diverse meldingen binnengekomen over mishandeling van dieren in de wijk Krakeel. Een zwanenpaartje met een aantal jongen wordt belaagd door een groep jeugd. De politie onderzoekt wanneer dat gebeurt en wie daarvoor verantwoordelijk zijn. De politie vraagt aan omwonenden en andere getuigen om informatie die dit kan oplossen, door te geven aan de politie.

Zakkenrollers pinnen met gestolen pas
HOOGEVEEN Vrijdagmorgen is een 84-jarige vrouw uit Coevorden haar portemonnee kwijtgeraakt. Voordat ze de diefstal kon melden, was er al geld van haar rekening gepind. Vermoedelijk hebben de zakkenrollers meegekeken toen de vrouw even tevoren geld had gepind. De politie raadt iedereen aan om ervoor te zorgen dat niemand mee kan kijken als er ergens een pincode wordt ingetoetst. (06-163628)

Dragline in brand
ERICA Vrijdagmorgen is brand ontstaan in een dragline aan de Noordersloot. Een passerende automobilist zag rook uit het voertuig komen en waarschuwde de draglinemachinist. Deze sprong er meteen uit. De dragline raakte in brand en de brandweer bluste de zaak. De dragline is met een dieplader afgesleept. (06-163643)

Vermist kind in Antwerpen aangetroffen
EMMEN De 1-jarige peuter uit Emmen, die sinds afgelopen maandag met zijn 18-jarige moeder met onbekende bestemming was verdwenen, is terecht. In het onderzoek dat de politie heeft ingesteld, loopt het spoor naar het Belgische Antwerpen. Donderdagnacht heeft de Rijkswacht moeder en kind daar in een woning aangetroffen en meegenomen. Medewerkers van Jeugdzorg, de instelling die het gezag over het kind heeft, zijn vrijdag naar Antwerpen afgereisd om het kind op te halen. (06-161657)

Wilt u nadere informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, 0592 361280.