Juli 2006

Green Media Webdevelopment

Winterzon Neckermann: all inclusive en kleinschalig Een groeiende belangstelling voor rustig gelegen, kleinschalige accommodaties en voor luxe all-inclusive resorts. Dat signaleert Neckermann bij de presentatie van het nieuwe winterzonprogramma 2006/2007. Zowel de paalwoning op Madeira als het luxe en van alle denkbare vakantiegemakken voorziene hotel blijft populair. Afbeelding
Quita das Eiras op Madeira, houten paalwoningen op Madeira, kleinschalig maar zeer in trek in het nieuwe Neckermann winterzon programma

Neckermann biedt, naast vele verre bestemmingen, winterzon aan in: Spanje/ Canarische Eilanden, Egypte, Malta, Marokko, Portugal, Tunesië en Turkije. Het aanbod is opgebouwd uit strandverblijven en rondreizen en vanzelfsprekend wordt er ingespeeld op de laatste consumentenbehoeftes.

Kleinschalig
Naast de onverminderd populaire luxe all inclusive resorts signaleert Neckermann een toenemende belangstelling voor rustig gelegen kleinschalige accommodaties. Bijvoorbeeld karakteristieke casita's (huisjes) die op diverse Canarische eilanden in het programma terug te vinden zijn. Rustig gelegen met vergezichten en sommige met privé zwembad.

Maar ook op een bestemming als Madeira vind je bij Neckermann bijvoorbeeld houten paalwoningen middenin de natuur; Quinta das Eiras. Aan de andere kant worden de all inclusive formules verder uitgebreid.

Afbeelding
Het luxe 5-sterren all inclusive Gran Hotel Villa del Conde in Maspalomas op Gran Canaria

Luxe all-inclusive
Bijvoorbeeld in Maspalomas/Gran Canaria biedt Neckermann het luxe 5 sterren Gran Hotel Lopesan Villa del Conde (foto) aan met een gloednieuw uitgebreid wellnesscenter. Ook Turkije biedt volop keuze aan luxe All inclusive resorts en vele met wellness mogelijkheden zoals Xanadu in Belek en Aspendos Beach in Side

Kort verblijf
Op vrijwel alle bestemmingen biedt Neckermann deze winter de keuze uit een aantal vluchtdagen per week. Hierdoor zijn vele variabele reisduren mogelijk, ook voor 3-4 dagen er tussen uit. De consument die uitgekeken is op een weekendje weg in België, kan met hetzelfde gemak naar bijvoorbeeld de Costa Blanca of Costa del Sol waar zelfs elke dag op gevlogen wordt. Even naar de mediterrane sferen, lekker eten/drinken en eventueel met een huurauto de omgeving verkennen.

Regionale luchthavens
Zeker ook voor een kort verblijf is vliegen vanaf een regionale luchthaven ideaal. Neckermann heeft daarin een ruime keuze met vertrekken vanaf Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Eindhoven en Enschede.

Canarische Eilanden
Veruit de meeste Nederlanders brengen hun winterzonvakantie door op de Canarische Eilanden. Vorige winter zo'n 175.000 (bron Nipo) en naar verwachting stabiliseert deze markt zich komende winter. Neckermann is marktleider met een aandeel van bijna 30%. Dit als gevolg van een zeer uitgebreid aanbod tegen scherpe prijzen.

Alle zeven
Als enige Nederlandse touroperator biedt Neckermann alle zeven eilanden aan: Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, La Palma en El Hierro.

Scherp geprijsd
De klant kan kiezen uit meerdere vluchtdagen en ook met vertrek vanaf regionale luchthavens. Het prijsniveau is heel scherp, ook voor gezinnen met kinderen. Er zijn namelijk zeer goede 'berenprijzen', zoals dat bij Neckermann heet, zoals bijvoorbeeld voor Jacaranda in Costa Adeje (Tenerife) op basis van all inclusive met 2 kinderen t/m 16 jaar een speciale Berenprijs.

Xperience vakantieconcept
Deze animatieformule van Neckermann voor Nederlanders en Belgen, wint snel aan populariteit en is daarom deze winter bij meer accommodaties terug te vinden. Fysieke proeven, oriëntatietochten, lokale kooklessen, cocktailshake cursussen en nog veel meer zorgen voor een bijzondere invulling van de vakantie.

Kinderprogramma
Xperience wordt nu tijdens de schoolvakanties uitgebreid met een kinderprogramma. Speciaal voor de kinderen tussen de 7 en 12 jaar wordt onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs onder andere lesgegeven in circus- en danstechnieken, levend Cluedo en Ganzenbord georganiseerd en een Eurofit-test uitgevoerd. Xperience kent geen verplichting en is geheel gratis.

Nieuw deze winter in het gloednieuwe Playitas Grand Resort op Fuerteventura en in Sharm el Sheik/Egypte in het Sunrise Island View. Het totale Neckermann winteraanbod is boekbaar vanaf begin augustus.