SVB helpt evacués uit Libanon

Sociale verzekeringsbank

De SVB is betrokken bij de opvang van evacués uit Libanon. Namens de overheid, Ministerie van Sociale Zaken, keert de SVB per persoon een geldbedrag uit zodat de geëvacueerden zijn voorzien in hun eerste levensonderhoud. Hiervoor is een tijdelijke regeling Libanon, in het leven geroepen. De regeling is vanaf 18 juli in werking getreden.

De bedragen zijn 40 euro per volwassene per week, 8 euro voor kinderen onder de 11 en 12 euro voor kinderen tot 18 jaar. Ook zullen de mensen bij aankomst een eenmalige tegemoetkoming ontvangen van 40 euro per persoon voor aanloopkosten. De regeling geldt voor een periode van 13 weken. Naast een geldbedrag zal ook de ziektekostenverzekering en een wettelijke aansprakelijkheidverzekering worden geregeld.

De regeling geldt voor mensen die zonder geld zitten. Geëvacueerden die in financiële nood zijn, kunnen contact opnemen met de SVB. Gebeld kan worden naar (020) 656 54 39. Mensen die geen verblijfplaats hebben in Nederland, worden tijdelijk opgevangen door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers in een voormalig opvangcentrum in Almere.

Sociale Verzekeringsbank
De SVB is de publieke uitvoeringsorganisatie op het gebied van sociale zekerheid in Nederland. Ze verzorgt onder meer het AOW-pensioen, de nabestaandenuitkering Anw, de kinderbijslag voor klanten in binnen- en buitenland. Jaarlijks keert de SVB circa . 27,5 miljard uit aan ruim 4,6 miljoen klanten.


Noot voor de redactie,

Sociale Verzekeringsbank