Gemeente Grootegast


TOERISTISCHE KAART WESTERKWARTIER OP VELE PLAATSEN VERKRIJGBAAR

Vanaf donderdag 20 juli 2006 is de toeristische kaart verkrijgbaar bij de boekhandels en de VVV's in het Westerkwartier en ook gedeeltelijk daarbuiten zoals bij de VVV Groningen. Het aantal verkooppunten breidt nog uit. Veel toeristisch recreatieve ondernemers in het Westerkwartier bieden de kaart binnenkort ook aan.

Op de kaart staan alle toeristisch recreatieve voorzieningen in de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Van overnachtingsmogelijkheden, horeca, natuurgebieden tot aan wandelroutes; het staat allemaal overzichtelijk op één kaart. De kaart is het resultaat van een samenwerking tussen de vier Westerkwartiergemeenten en Staatsbosbeheer. De kaart maakt onderdeel uit van een serie van 45 kaarten van Staatsbosbeheer en Falkplan-Andes. De Westerkwartiergemeenten en Staatsbosbeheer hebben met de toeristische kaart een eerste stap gezet om de regio samenhangend letterlijk op één kaart te zetten.

Donderdag 15 juni 2006 hebben de portefeuillehouders Recreatie en Toerisme van de vier Westerkwartiergemeenten de toeristische kaart in de Vrijborg te Nuis gepresenteerd.

---

(c) Gemeente Grootegast