Politieberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 21-07-2006

Geweld

HOUTEN Een 39-jarige vrouw uit Houten is donderdag omstreeks 13.00 uur in een winkel aan de Spoorhaag in Houten geslagen, gestompt en aan haar haren getrokken. Een eveneens 39-jarige vrouw uit Houten is als verdachte aangehouden.

Het slachtoffer stond in de levensmiddelenwinkel en werd door de andere vrouw aangesproken over een conflict uit het verleden. Dit ontaarde al snel in geweld. Een man kwam tussen de vrouwen, waardoor het slaan stopte. De Houtense deed aangifte en de andere vrouw kon kort daarna in haar woning worden aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Vernielers aangehouden

NIEUWEGEIN Drie verdachten van vernielingen zijn in de vroege morgen van vrijdag 21 juli aangehouden.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding dat in de wijk Doorslag drie jongens met een honkbalknuppel vernielingen aanrichtten. Getuigen gaven signalementen van het trio door. Agenten namen poolshoogte en zagen een vernielde autoruit. In het park in de wijk zag een agent één van de verdachten lopen. Die zette het op een rennen bij het zien van de politie. Op de Bergfluiter kon hij, een 18-jarige man uit Nieuwegein, worden aangehouden. Agenten bleven zoeken in de omgeving en troffen uiteindelijk op de Roerdomplaan twee andere jongemannen uit Nieuwegein aan, van 17 en 19 jaar oud, die aan het opgegeven signalement voldeden. In de bosjes lag ook een honkbalknuppel. Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.