Gemeente Tilburg

19-6-2006
De rode 'kermis' draad door de Tilburgse Binnenstad 21 tot en met 30 juli 2006

Ook dit jaar maakt de Tilburgse Kermis weer haar entree in de binnenstad van Tilburg. Het 3km lange kermislint is de rode draad door het kermisterrein en alle bijkomende nevenactiviteiten. Tien dagen lang zal alles in het centrum in het teken staan van dit spektakel.

Veel uren kermisplezier
Vrijdag 21 juli begint het spektakel om 19.30 uur. Op de zondagen opent de kermis om 13.00 uur en alle andere dagen mag er vanaf 12.00 uur gedraaid worden. Iedere avond kan worden gefeest tot 01.00 uur, met uitzondering van de laatste zondag. Dan sluit de kermis om 23.00 uur.

Naast alle kermisattracties, staat bijna elke dag in het teken van iets bijzonders:

· Vrijdag 21 juli: officiële opening Tilburgse Kermis om 19.00 uur op het Spoorplein.

· Maandag 24 juli: Roze Maandag.

· Dinsdag 25 juli: speciale middag voor gehandicapten.
· Woensdag 26 juli: Kindermiddag.

· Donderdag 27 juli: Caribische Donderdag.

· Vrijdag 28 juli: nieuw seniorendag in samenwerking met omroep MAX; een themamiddag geheel in het teken van de oudere kermis liefhebbers.
· Zondag 30 juli: begrafenis van de Tilburgse Kermis en afsluiting met groots vuurwerk.
Naast deze elementen brengen vele horecagelegenheden, waaronder de Bierhal op het Stadhuisplein, gedurende de gehele kermisperiode een programma met optredens van artiesten, shows en speciale acties.

Goede bereikbaarheid
De Tilburgse Kermis is eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer, slechts drie minuten lopen vanaf het Centraal Station. Bezoekers die met de auto komen kunnen parkeren in parkeergarages nabij het kermisterrein. Gratis parkeren zonder lange wachttijden kan op het parkeerterrein in het Zuiden van de stad. Dit terrein wordt door verwijsborden langs wegen aangegeven. Vanaf dit satellietparkeerterrein kan gebruik gemaakt worden van de pendelbus die u voor 50 eurocent heen en weer rijdt tussen het kermisterrein en deze parkeerplaats