Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

PERSBERICHT

8 februari 2006

Marcel Joost in coachstaf Oranje voor Haarlemse Honkbalweek

Recordinternational Marcel Joost zal tijdens de 23ste Haarlemse Honkbal Week (van 21 tot 30 juli 2006) deel uitmaken van de coachstaf van het Nederlands team. Joost , 45 jaar geleden in Amsterdam geboren, treedt komend seizoen ook al op als assistent van de nieuwe hoofdcoach van Corendon Kinheim, Ben Thijssen. Bovendien is hij als hitting instructor toegevoegd aan de staf van manager Brian Finnegan bij het nationale AA-team (kadetten).

Bondsridder Joost kwam in zijn lange spelersloopbaan 163 keer uit voor het Nederlands team. Met dat aantal is hij al recordhouder sinds 1995. De outfielder heeft nog veel meer records op zijn naam staan, vooral in aanvallende zin. Zo verzamelde hij de meeste honkslagen (bijna 1200), scoorde hij het vaakst (757 runs), sloeg hij de meeste punten binnen (777 RBI's), had hij de meeste twee- en de meeste driehonkslagen en tilde hij de bal 148 keer over de hekken. Ook dat deed nog geen enkele hoofdklassespeler hem na. In 23 seizoenen op het hoogste niveau veroverde Marcel Joost zes landstitels met Haarlem Nicols, één Europa Cup 1 voor landskampioenen en een Europa Cup 2 voor bekerwinnaars.

Na zijn spelersloopbaan assisteerde de Noord-Hollander bij Kinheim in het seizoen 2003 hoofdcoach Louis Hofer. Voor de jaargang 2004 was dat opnieuw de bedoeling, zij het met Hofers opvolger Dave Daniels, maar nog voor de competitiestart haakte Joost af. De relatie met Daniels liet te wensen over. Dit seizoen keert hij terug als rechterhand van Ben Thijssen.

Nadere informatie te verkrijgen bij:
Loet van Schellebeek, telefoon 0182 530961, e-mail: loetvanschellebeek@gmail.com

Nadere informatie te verkrijgen bij: KNBSB, Tel : 030 - 607 60 70, E-mail: baseball.softball@knbsb.nl

---- --