Politie Drenthe

69 te hard op de N391

Assen, 20-07-2006 o De bemanning van de Video Registratie Onopvallende Surveillance van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld heeft woensdagmorgen het rijbewijs ingenomen van een 35 jarige automobilist uit Balkbrug.

De man werd op de N391 bij Nieuw Weerdinge betrapt toen hij met 148 kilometer per uur langskwam. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. Voordat de man aan de kant was gezet is bovendien nog op video vastgelegd dat hij had in gehaald over een doorgetrokken streep en dat hij had gebeld met de mobiele telefoon in zijn hand. Hem is voor alle overtredingen proces verbaal aangezegd.

lasergun vanaf viaduct

Met de scootmobiel over de autosnelweg

Een surveillance-eenheid van de politie trof woensdagmiddag op de autosnelweg A32 een ongeveer 50 jarige man uit Steenwijk aan die met zijn scootmobiel over de vluchtstrook reed. Nadat hij aan de kant was gezet gaf de man aan dat hij onderweg was naar het ziekenhuis in Meppel en dat hem dit de kortste weg leek, vandaar. Met behulp van de politie is hij van de autosnelweg gehaald en heeft hij, een bekeuring rijker zijn weg voortgezet via Nijeveen naar Meppel. De man had kennelijk niet door dat hij bezig was om op een wel hele snelle manier in het ziekenhuis te komen.

Controles Boetegeld = Sneu Geld

Bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geldstaande komende week onder meer de volgende controles gepland:
Vrijdag 21 juli staat de radarauto op de N48 tussen Hoogeveen en de grens met Overijssel.
Zaterdag 22 juli wordt er s middags en s avonds op snelheid gecontroleerd op de A28 tussen Assen en Haren. Beide rijrichtingen worden meegenomen.
Zondag 23 juli rijdt de onopvallende videoauto (VROS) in de hele provincie.
Maandag 24 juli wort er in de gemeente Tynaarlo, Aa en Hunze en Assen gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel en het rijden door rood.
Dinsdag 25 juli wordt er op snelheid gecontroleerd op de A28 tussen Meppel en Hoogeveen
Woensdag 26 juli wordt er gelaserdop het Rechtuit in Hollandscheveld en op de Hoofdstraat in Zuidwolde.
Donderdag 27 juli staat de radarauto op de N919 tussen Huis ter Heide en Veenhuizen en op de N857 bij Borger.

Boetegeld = Sneu Geld
Voorkom dat u moet betalen.