Time : 13:44:57
Date : 20 July 2006
Sender Name: FAVV-AFSCA

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen present op de Foire de Libramont

Trouw aan wat intussen in de landbouwwereld een traditie geworden is, zal het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ook dit jaar present zijn op de Foire de Libramont. Op aangeven van de organisatoren worden op dit grootse evenement van het landelijke leven door het FAVV twee sleutelthema's die het van de wetgever als opdracht kreeg toevertrouwd voor het voetlicht gebracht: de controles op het vlak van de voedselveiligheid en de bescherming van de consument.

Op het vlak van volksgezondheid zijn de controles een Europese verplichting. En het is ook al lang geen geheim meer dat deze controles absoluut noodzakelijk zijn om de veiligheid in de voedselketen optimaal te verzekeren. Ze zijn bovendien een verplichte stap om de nodige certificaten te bekomen om onze voedingsproducten te kunnen exporteren.
Maar controle betekent daarom nog geen pesterijen. In de wetgeving werden trouwens versoepelingen voorzien in functie van de risicograad of van de grootte van de onderneming.

En de bescherming van de gezondheid van de consument blijft vanzelfsprekend de hoofdbekommernis van het FAVV... Zeker bij dit zomerweer doen de genoegens van het leven in openlucht de elementaire hygiëneregels wel eens vergeten.
Voor antwoorden op deze vragen, voor documentatie, voor raadgevingen en tips moet u op de stand van het FAVV zijn op de Foire de Libramont, van 28 tot en met 31 juli in de Walexpo-Hall, stand nr 33.A26

contactpersoon voor de nederlandstalige pers: pascal houbaert 0475 20 66 73
contactpersoon voor de franstalige pers: pierre cassart 0477 69 35 65