Politie Haaglanden

Persberichten 20 juli

Haaglanden, 20-07-2006

Twee doden bij schietincident
Den Haag- Op 19 juli rond 19.10 uur vond een schietincident plaats in een woning aan de Van Musschenbroekstraat. De slachtoffers zijn een 42-jarige man en een 32-jarige vrouw beiden uit Den Haag. Beiden zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden. In de woning was ook het kind (1,5 jaar) van de slachtoffers aanwezig. Deze was hevig overstuur, maar verder ongedeerd. Na het schietincident zijn twee personen aangehouden, Hagenaars van 22 en 28 jaar oud. Zij worden op dit moment nog verhoord. De aanleiding voor het schietincident is op dit moment nog onbekend. De politie zet het onderzoek voort. De politie verzoekt getuigen die informatie hebben over het incident zich te melden via telefoon 0900 88 44. Melden via Meld Misdaadanoniem lijn 0800 7000 kan ook.

Hennepkwekerij
Den Haag - In een woning in de Constant Rebecquestraat heeft de politie op woensdag 19 juli rond 14.45 uur een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 314 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen. De illegaal afgetapte stroom werd door Eneco afgesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Fietsendief opgepakt
Den Haag - De politie heeft op woensdag 19 juli om 20.15 uur op de Laan van Meerdervoort een 40-jarige Hagenaar aangehouden, die op een gestolen fiets reed. De man viel op doordat hij op een zeer goeduitziende fiets reed zonder slot. Na onderzoek bleek de fiets in 2000 te zijn gestolen. De man is na verhoor met een bekeuring van 220 euro heengezonden.

Winkeldief aangehouden
Den Haag - Op woensdag 19 juli rond 12.45 uur kreeg de politie een melding dat er een winkeldief in een warenhuis in de Grote Marktstraat werd vastgehouden. De verdachte, een 49-jarige Hagenaar, bleek voor meer dan 1000,- aan kleding te hebben gestolen. Hij deed direct afstand van de gestolen goederen en werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Oproep getuigen straatroof
Den Haag - Politie Haaglanden wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van een straatroof op woensdag 19 juli rond 5.00 uur op de Grote Markt ter hoogte van café Boterwaag in het centrum. De politie zag op dat tijdstip een schermutseling plaatsvinden en haalde vervolgens de groep uit elkaar. Een 46-jarige man uit Leidschendam verklaarde dat hij beroofd was van zijn portemonnee. Deze portemonnee werd later teruggevonden onder een bankje. Getuigen wordt verzocht via 0900-8844 contact op te nemen met Bureau Jan Hendrikstraat.

Verdachten op heterdaad aangehouden
Naaldwijk Op donderdag 20 juli om 00.15 uur werd op een terrein aan de Middel Broekweg twee mannen van 20 jaar uit Rotterdam op heterdaad betrapt op het stelen van een kabelhaspel. Bij het zien van de agenten renden de verdachten weg, hun auto achterlatend. Op aanwijzing van een getuige zijn de mannen in de bosjes in de omgeving aangehouden.

Hennepkwekerij ontmanteld
Rijswijk- Woensdag 19 juli rond 10.00 uur ontmantelde de politie een hennepkwekerij aan de Strijplaan. Zij reageerde op een melding dat de schuifpui al een tijd openstond. Daar ter plaatse was er niemand in de woning aanwezig, maar werd op de eerste etage een hennepkwekerij met ongeveer 300 planten aangetroffen. De kwekerij is vernietigd. De eigenaar van de kwekerij meldde zich later aan het politiebureau en is aangehouden. Hij heeft een bekentenis afgelegd.

Motorrijder veroorzaakt valpartij wielerronde
Monster- Meerdere deelnemers van de wielerronde in het Westland raakte woensdag 19 juli rond 13.30 uur gewond, omdat een motorrijder ,tegen de richting in, over het gesloten parcours reed. Toen hij tot stilstand kwam in de bocht Burg. Woutersplein met de Larixlaan, moest
1 deelnemer uitwijken en belandde in de hekken. Vervolgens kwam nog een aantal deelnemers ten val. De slachtoffers liepen schade aan hun fiets en lichte verwondingen op. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de motorrijder.

Getuigen oproep overval op woning
Zoetermeer- Op woensdag 19 juli tussen 19.00 - 19.15 uur werd een 19-jarige vrouw overvallen in haar woning aan de Velddreef in Zoetermeer. Drie getinte mannen rond de 20 jaar, kwamen via de schuifpui de woning binnen. Zij eisten goud en geld, maar hebben zonder buit de woning verlaten. Vervolgens renden zij vanaf de Velddreef naar de Weidedreef en zijn daar vermoedelijk in een grijze bestelbus gesprongen. De politie verzoekt getuigen of mensen die informatie hebben betreffende deze overval, contact op te nemen met Bureau Zoetermeer, via: 0900-8844.

Speelgoedwapens op kermis in inbeslaggenomen
Pijnacker- De politie zag woensdag 19 juli rond 22.30 uur een 11-jarige jongen lopen met een speelgoedpistool welke leek op een echt vuurwapen. De jongen had het pistool gewonnen op de kermis en moest het nu aan de politie afgeven. Vervolgens zijn er op de kermis nog vijf speelgoedpistolen inbeslaggenomen.