Gemeente Brielle


De Kleine Geus verzorgt peuterspeelzaalwerk

De Kleine Geus wordt nieuwe instelling peuterspeelzaalwerk.

Dinsdag 18 juli 2006 heeft het college besloten vanaf 1 september 2006 stichting De Kleine Geus te subsidiëren om het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Brielle uit te voeren. Dit betekent dat op maandag 4 september 2006 waarschijnlijk de deuren van de peuterspeelzalen in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal open gaan voor de groepen die tot de zomervakantie werden geleid door Humanitas.
De Kleine Geus had het beste aanbod van de 7 instellingen die serieuze belangstelling toonden voor de uitvoering van het peuterspeelzaalwerk, Reden voor het college om voor deze organisatie te kiezen. De keuze was nodig, omdat Stichting Humanitas de gemeente in april jl. meedeelde met ingang van 1 september 2006 in de gemeente Brielle te moeten stoppen met haar peuterspeelzaalactiviteiten.

Vanaf september zullen naar verwachting 14 groepen met ongeveer 15 kinderen per groep van start kunnen gaan. Dit betekent dat ook kinderen die op de wachtlijst staan vanaf 4 september geplaatst kunnen worden.

In deze zomervakantie wordt er hard gewerkt om de te gebruiken lokalen aan te passen aan de peuters die er straks onder professionele leiding spelen. Met name wordt gelet op veiligheid en kindvriendelijk meubilair en speelgoed. In Vierpolders en Zwartewaal zal het peuterspeelzaalwerk op de bestaande locaties plaatsvinden. Het peuterspeelzaalwerk in Brielle is op de huidige locatie van De Kleine Geus. Deze locatie wordt uitgebreid, waarbij gebruik gemaakt wordt van leegstaande schoollokalen van basisschool het Geuzenschip aan de Mgr.Smitstraat 1. Wij hopen dat alle locaties in september klaar zijn voor gebruik. Indien u uw peuter inschrijft bij De Kleine Geus krijgt u zo snel mogelijk nader bericht over de juiste startdatum van de groep van uw peuter.

Ouderbijdrage
De Kleine Geus zal, anders dan tot nu toe, vanaf 1 september 2006 voor alle ouders een ouderbijdrage naar inkomen hanteren. Dit betekent dat het peuterspeelzaalwerk ook voor de lagere inkomensgroepen bereikbaar blijft. Dat was een eis die de gemeente stelde aan de kandidaten voor het verzorgen van het peuterspeelzaalwerk als opvolgers van Humanitas. Het (vaste) tarief van 48,00 dat De Kleine Geus in 2006 hanteert, is meteen het maximale tarief.. Naast het maximale tarief worden nog 2 lagere, inkomensafhankelijke, tarieven gebruikt. De hoogte van deze tarieven is op dit moment nog niet bekend. In eerste instantie zal iedere ouder hetzelfde (maximale) tarief betalen. Na duidelijkheid over de inkomensafhankelijke tarieven vindt eventueel, na overlegging van uw financiële gegevens, verrekening plaats.

Meer weten?
Meer informatie over peuterspeelzaal De Kleine Geus vindt u op de website: www.dekleinegeus.nl. De website van De Kleine Geus is nog niet aangepast aan de nieuwe situatie, maar geeft in ieder geval wel informatie over de inschrijving. U dient uw kind opnieuw in te schrijven, ook wanneer u gebruik maakte van Humanitas.

Inschrijving
Inschrijving is mogelijk via de website van De Kleine Geus. Ook kunt u uw kind schriftelijk aanmelden. Een inschrijfformulier is verkrijgbaar via het secretariaat van De Kleine Geus, tel. 0181 472284 (Liesbeth van Helden).
Het adres van De Kleine Geus is:
Stichting De Kleine Geus,
p/a Postbus 193,
3230 AD Brielle.