Digitale Gemeente Houten

Jongeren willen meer hangplekken

woensdag 19 juli 2006 - Bron: Trefpunt

"We zijn aan het rondrijden om onze vrienden te zoeken, we hangen meestal met een groepje wat rond. Vooral met mooi weer", vertellen Nikko, Cheryta en Lisette." Vaak worden we weggestuurd door de politie, helemaal als het na 22.00 uur is en we bij de Rietplas zitten". Ergens snappen ze wel dat jongeren niet overal mogen 'hangen': "Een aantal jongeren hebben het verpest voor de anderen door veel lawaai te maken en met flessen te gooien. Daar hebben wij nu last van." Een oplossing voor dit probleem hebben de drie ook: "We hebben gewoon meer hangplekken in Houten nodig".
Wethouder Nicole Teumen is het met de jongeren eens. Er moet meer komen voor de jeugd. Het nieuwe college is van plan om een inhaalslag te maken op dit gebied. Ruim 1/3e van de bevolking van Houten bestaat uit jeugd. Binnen het nieuwe speelvoorzieningen beleid willen we ook iets voor jongeren organiseren. We willen plekken creëren waar jongeren samen kunnen komen aldus de wethouder. Op de korte termijn hebben we een mobiele hangplek bij de Rietplas. Chipolata staat de hele zomer met de gele JIP/JOP Bus bij de Rietplas. Ook heeft de Wethouder vorige week het Zomerterras op t Rond geopend. Elke donderdag en vrijdag wordt daar muziek gedraaid. Voor de lange termijn wil wethouder Teumen graag dat er een jongerencafé-zap straatje komt. Jongeren kunnen dan van het ene café naar het andere café switchen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).